Spor Haber Girişi : 14 Kasım 2012 18:00

Boksörlerden Gürcistan'a çıkarma

Boksörlerden Gürcistan'a çıkarma
Erzurumlu boksörlerler yarın sabah kafile başkanı A.Cemil Kuzey nezaretinde Gürcistan’a gidecek.
Erzurumajans-Erzurumlu boksörlerler yarın sabah kafile başkanı A.Cemil Kuzey nezaretinde Gürcistan’a gidecek. Haziran ayında Gürcistan’nın Khobi kentinin takımı ikili müsabakalar çerçevesinde Erzurum’a gelmişti. Şimdi de Erzurum Gençlikspor Kulübü’nün boksörleri rövanş için Gürcistan’a gidecek. Kafile başkanlığını A.Cemil Kuzey’in yaptığı kafilede idareci olarak Yusuf Karaca, Antrenör Mustafa Kalkan ile 12 sporcu bulunuyor. Gençlikspor Boks Kafilesi Gürcistan yolculuğu öncesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı ziyaret etti. Çintimar, ikili müsabakalar kapsamında Gürcistan’a gidecek olan minik boksörlere başarı dileğinde bulunurken, kendilerinden sportmence mücadele ederek, Erzurumluya yakışır bir şekilde Türkiye’yi temsil etmeleri için öğütte bulundu. Çintimar, boksörlerden şampiyonluk beklediğini de kendilerine illetti. Kafile Başkanı A.Cemil Kuzey, “İkili masabakalarda tecrübe kazanmak için Gençlikspor olarak Gürcistan’a gidiyoruz. İnanıyorum ki, sporcularımız tüm madalyaları da toplayacak”dedi.

2016 RİO’YA HAZIRLANIYORLAR


Gençlikspor Boks Takımının Antrenörü Mustafa Kalkan, yaşları 12, 13, 14 ve 15 arasında değişen 12 boksörün 2016’da Brezilya’nın Rio Kenti’nde yapılacak olan olimpiyatlara şimdiden hazırlandığını belitti. Kalkan, “Rio olimpiyatlarının alt yapısı Erzurum’da hazır. Bu sporcuların arasından olimpiyatlara gidecek ve ülkemiz adına madalya kazanacak sporcular çıkacak. Gürcistan’da yapacağımız müsabakalarda da uluslararası tecrübe kazanacağız. Butür müsabakaları Rus, Azerbaycan ve Ermenistanlı boksörlerle de yapacağız” dedi.
Bu arada Trabzonlu olan Milli Boksör Avrupa Şampiyonu Fatih Keleş’te Gürcistan’da yapılacak olan ikili müsabakalarda Erzurum adına ringe çıkacak ve 64 kiloda madalya mücadelesi verecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.