Erzurum Haber Girişi : 14 Mayıs 2012 20:15

Bu gençler alkışlanır

Bu gençler alkışlanır
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören 3 öğrencinin, Erzurum’da ki engelli vatandaşlar için başlattıkları akülü araç kampanyası 4. meyvesini verdi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören 3 öğrencinin, Erzurum’da ki engelli vatandaşlar için başlattıkları akülü araç kampanyası 4. meyvesini verdi.
Engelli vatandaşlar için seferber olan Atatürk Üniversitesi öğrencileri Mehmet Can Cihan, Rıdvan Yıldızhan ve Hakan Kuloğlu, sosyal paylaşım sitesi facebook da kurmuş oldukları "Kıyı Köşe Erzurum’’ grubuyla daha çok akülü araç için, daha çok hayırsevere ulaşmaya çalışıyor. Erzurum Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan’ın da çalışmalarına destek olduğu bu gençler, özel bir inşaat şirketinin sponsor olduğu 4. Akülü aracı, 21 yaşında ki Yusuf Arslan’a teslim etti. Ailenin Yunusemre mahallesinde ki evinde, Yusuf Arslan’a akülü aracın teslimi sırasında, Kıyı Köşe Erzurum Grubu kurucuları; Mehmet Can Cihan, Rıdvan Yıldızhan ve Hakan Kuloğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Haşim Özcan vesponsor şirket adına Cihat Aksoy da bulundular.
21 yaşındaki engelli Yusuf Arslan yaşadığı yürüme zorluklarıyla birlikte, ellerini ve kollarını da kullanamıyor. Resim sanatına karşı aşırı bir ilgisi ve yeteneği olduğu gözlenen Arslan, bu güne kadar İstanbul ve Ankara’da da olmak üzere 6 resim sergisi açmış durumda. Resimlerini Sol ayak parmaklarıyla yapan Yusuf Arslan’ın çalışmaları görenleri hayrete düşürürken, Arslan bilgisayar dahil bir çok işlerini sol ayak parmaklarını kullanarak gerçekleştiriyor.
“Çok mutluyum” diyen Arslan; ‘”Bu projeyi başlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bu sandalye sayesinde istediğim her yere rahatlıkla gidebileceğim. Ben bu projelerin artmasını istiyorum. Türkiye’miz de çok fazla engelli insan var. Onlarında rahatlıkla dışarıya çıkabilmeleri için, bu projelerin arması lazım” dedi.
Kıyı Köşe Erzurum Grubu kurucularından Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Can Cihan da; “Yusuf çok özel bir insan, mutlaka desteklenmesi gereken bir insan. Sol ayağıyla mükemmel resimler yapıyor” dedi.
Engelli vatandaşlar için başlattıkları akülü araç projesi için, “Daha çok hayırseverin ve daha fazla şirketin desteklerini beklediklerini” dile getiren Cihan, sponsor olan şirketleri sosyal paylaşım sitesi facebook / Kıyı Köşe Erzurum grubunda tanıttıklarını ve sponsor şirketleri direk olarak akülü aracın temin edildiği firmaya yönlendirdiklerini söyledi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.