Erzurum Haber Girişi : 23 Kasım 2023 16:02

Bu rapor çok konuşulur! Sayıştay 27 usulsüzlük belirledi

Bu rapor çok konuşulur! Sayıştay 27 usulsüzlük belirledi
Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yaptığı denetimler sonucunda 27 usulsüzlük belirledi. Bunların arasında okul ve personel servis plakalarının ihalesiz verilmesi de bulunuyor.

Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 2022 yılı denetim raporunu açıkladı. Erzurum sınırları içerisinde faaliyet gösteren okul ve personel servis (S plaka) plakalarının ihalesiz ve süresiz olarak verildiği belirlendi. 

 

Yapılan incelemede, Erzurum sınırları içerisinde faaliyet göstermek üzere 2022 yılı içerisinde 12 adet okul ve personel servis plakasının (S plaka) mevzuat ve yargı kararlarına aykırı olarak ihalesiz ve süresiz olarak verildiği tespit edildi. Ayrıca ticari hatlı minibüs taşımacılarının da 'Araç Uygunluk Belgesi' olmadan çalıştırıldığı ortaya çıktı. 

 

 

Bununla birlikte 2022 yılında Erzurum genelinde şehir içi toplu ulaşım hizmeti veren 94 adet minibüsün sadece 39 adedinin araç uygunluk belgesi aldığı, geriye kalan 55 adet minibüsün ise bu belgeyi almadan ve belgeye ilişkin uygunluk ücretini Büyükşehir Belediyesi'ne ödemeden şehir içi minibüs taşımacılığına devam ettiği tespit edildi. Kaynak: Duvar 

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ, SAYIŞTAY RAPORUNDA ORTAYA ÇIKAN USULSÜZLÜKLERDEN BAZILARINI KÖŞESİNE TAŞIDI. İŞTE O YAZI!

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali er 26 Ocak 2024 07:54

    Onur bey Sayıştay raporunu yazmış belediye cevap vermediğine göre kabul ediyor demektir. Ama sayıştayı kimde takmıyor herkesin yaptığı yanına kalıyor çünkü adaletsizlik iktidarı bu iktidar. Onlarıda biz iktidara getirdik kendi elimizle. Oh oldun bize

  • Erzurumspor taraftarı. 08 Ocak 2024 12:17

    Onur, elinde varsa belgen delilin gidersin yargıya hem kendi hakkını ararsın hemde erzurumlunun, mışla muşla ile veya gibi iddialar la algı yapmayalım, gazeteci eleştirir, doğru haber verir tarafsız olur. Siyaset yapmaz. Bazen okuyorum şimdi hiç okumayacam, bidaha çünkü seviyesiz buluyorum. hep sürekli belediyeyi taşlıyorsun, belediye başkanını taşlıyorsun.bulmuşsun bir köşe.Dadaş yemez bu algıları.