Erzurum Haber Girişi : 12 Kasım 2012 13:30

Büyükşehir Belediyesi'nde vurgun soruşturması

Büyükşehir Belediyesi'nde  vurgun soruşturması
Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'kamulaştırma yolsuzluğu ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı, 400 dosyaya el koydu.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan soruşturma kapsamında ortaya çıkarılan usulsüz ödemelerle ilgili Cumhuriyet Savcısı 400 kamulaştırma dosyasına el koydu.  Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, sahte tapularla Büyükşehir Belediyesi'ni zarara uğratan memur İhsan Ö. İle İmar İşleri Daire Başkanı Ufuk D. Hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan  'soruşturma izni' istedi.

Büyükşehir Belediyesi'ndeki 2.6 milyonluk TL tutarındaki 'kamulaştırma yolsuzluğu' ile ilgili olarak başlatılan başta İmar Daire Başkanı olmak üzere 11 görevli açığa alınmış, Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. İmar İşleri Daire Başkanlığı'ndaki 400 kamulaştırma dosyası incelenmek üzere soruşturmada yetkili Cumhuriyet Savcısına teslim edildi.  Dosyaların incelendikten sonra, Büyükşehir Belediyesine yeniden iadesi yapılacak.

ÜÇ SAYIŞTAY DENETÇİSİ ERZURUM'DA

Cumhuriyet Savcılığı, yolsuzlukla ilgili olarak bilirkişi raporlarını beklerken,  İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişleri ile birlikte Erzurum'a gelen üç Sayıştay Denetçisi 'yolsuzluk' dosyaları ile ilgili rapor hazırlayacak. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı,   Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte Meclis Üyeleri hakkında 'soruşturma izni' istemek için ise dosyaları ayırarak  Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

MEMURLAR HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ İSTENDİ…

Cumhuriyet Savcısı, yolsuzluk olayı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından açığa alınan İmar İşleri daire Başkanı Ufuk D. ile sahte tapuları düzenleyen İhsan Ö.  Ve diğer dört memur hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan 'soruşturma izni'  istedi.

KÜÇÜKLER,"BİZ ERZURUM'UN 25 KURUŞU İÇİN HESAP YAPIYORUZ"


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler,  "Biz Erzurum'un 25 kuruşu için hesap yaparken, böyle bir usulsüz ödemenin gerçekleşmiş olmasına üzüldük. Kamulaştırma sırasında nitelikli dolandırıcılık yapılmış. Bu durum basit bir usulsüzlük değil.  Konuyla alakalı olarak tüm dosyaları savcılığa intikal ettirdik.  Gereken yapılıyor. Soruşturma sonucunda her şey ortaya çıkacak. Biz,   bu olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkması için gereken ne ise onu yaptık, yapacağız. Olayın sonuna kadar takipçisiyiz" dedi. (Kaynak: Palandöken Gazetesi)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SADULLAH 01 Ocak 1970 02:00

    BİR DEVLET MEMURU OLARAK AÇIK YÜREKLİLİKLE İSTİYORUM Kİ, HER KİM Kİ ZERRE KADAR HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMİŞ HEM MEMURİYETİNE SON VERİLSİN, HEM DE BÜTÜN HAKSIZ KAZANCINA EL KONSUN. HIRSIZ ŞEREFSİZLER ALLAH BİR EKMEK VERMİŞ OTURUN ZIKKIMLANIN (HELE O İMAR İŞERİNDE ÇALIŞAN HIRSIZLAR). ZATEN VATANDAŞTAN ZEHİR ZIKKIM OLSUN RÜŞVET ALMADAN KILINIZI KIPIRDATMIYORSUNUZ. O YETMEDİ BİR DE DEVLETİ SOYUYORSUNUZ. VAH VAH. ÇALANLAR ÇOLUK ÇOCUĞUNUZDAN ÇIKSIN. küçüklere dahi prim yaptırdınız ya.