Erzurum Haber Girişi : 01 Kasım 2011 15:35

Büyükşehir`de 10 dönem kurs kayıtları başladı

Büyükşehir`de 10 dönem kurs kayıtları başladı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde 10. Dönem kurs kayıtları başladı.
Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi’nde 10. Dönem kurs kayıtları başladı. Yabancı dilden el sanatlarına, mesleki eğitim programlarından hasta bakım hizmetlerine varıncaya kadar 13 ayrı dalda kursun açılacağı Toplum Merkezi’nde, bu yıl ilklere de imza atılacak. Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, Erzurum’da ilk kez “Engelli Bakım Elemanı” ve “Adli Takip Elemanı” eğitimine yönelik meslek kursları da açacak.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Toplum Merkezi’nde, yeni bir eğitim dönemi daha başlıyor. 10. Dönem eğitim programına, daha önce Erzurum’da hiç açılmamış meslek kurslarını da dahil eden Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezi, adalet hizmetleri için “Adli Takip Elemanı”, sağlık hizmetlerine yönelik olarak da, “Engelli Bakım Elemanı” kursu açacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sosyal belediyecilik hizmetlerine verilebilecek en güzel örnekler arasındaki Toplum Merkezi’nin, yeni eğitim dönemi için hazırlıklarını tamamladığını bildirdi. Toplum Merkezi’nde 10. Dönem kurs kayıtlarının başladığını belirten Başkan Küçükler, birbirinden değişik dallardaki 13 ayrı mesleki eğitim programıyla gençlere meslek edindireceklerini söyledi.

10. DÖNEMDE 13 AYRI DALDA MESLEKİ EĞİTİM VERİLECEK

Erzurum’da 2009 yılından beri faaliyet gösteren ve bugüne kadar bin 200 gence mesleki eğitim verilen Toplum Merkezi’nde, yeni dönem kursları için kayıtların başladığı bilgisini veren Başkan Küçükler, “Yeni dönem kurs planlamasını, Erzurum’da duyulan nitelikli işgücü ihtiyacına göre yaptık. Kurslarımız arasında doğalgaz tesisatçılığından, temel sekreterliğe, bilgisayarlı muhasebeden yabancı dile, çocuk bakımından kuaförlüğe varıncaya kadar çeşitli mesleki eğitim programları mevcut. Açılacak olan her kursta en az 30 gencimize mesleki eğitim vermeyi planlıyoruz.” dedi.

Piyasalarda “ne iş olsa yaparım” döneminin kapandığını ve işgücü tercih sürecinde artık “nitelik” döneminin başladığını vurgulayan Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin amacının, işsiz gençleri bu sürece hazırlamak olduğunu dile getirdi. Toplum Merkezi’nde mesleki eğitim alan çok sayıda gencin, piyasada rahatlıkla iş bulabilir bir statüye kavuşturulduğunu belirten Küçükler, “Günümüzde işsizliğe karşı verilen mücadelelerin başında mesleki eğitim programları geliyor. Biz de bu doğrultuda işsiz gençlerimizi Toplum Merkezi’ne davet ediyor, mesleki eğitim programlarımıza mutlaka katılmaları çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

Yeni dönem kurslarının Kurban bayramından hemen sonra başlayacağına dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, “Kurslarımızda mesleki eğitim almak isteyen gençlerimiz, başvurularını Toplum Merkezi’ne yapabilirler” dedi.

TOPLUM MERKEZİ’NDE BU YIL İLKLERE İMZA ATILACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Toplum Merkezi’nde bu yıl ilklere de imza atacaklarını bildirdi. Başkan Küçükler, “Engelli Bakım Elemanı” ve “Adli Takip Elemanı” yetiştirmeye yönelik olarak Erzurum’da ilk kez Toplum Merkezi’nde eğitim verileceğini vurgulayarak, “Engelli vatandaşların bakımı konusunda devletimizin sağladığı birtakım sosyal imkanlar var. Bu imkanlardan faydalanabilmek için de, mesleki eğitim sertifikası gerekiyor. Yüzde 50 istihdam garantisiyle açacağımız bu kurs sayesinde, engellilerin bakımı konusunda duyulan nitelikli işgücü ihtiyacı ortadan kaldırılacak. Bununla birlikte hukuk bürolarında ve adliyede takip elemanlığı yapabilecek gençlere de, yine Toplum Merkezi’nde mesleki eğitim vereceğiz. Çok sayıda gencimizin istihdamına olanak sağlayacak kurslarımız için kayıtlar başladı. Gençlerimize, bu fırsatları mutlaka değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DErya Sonergin 01 Ocak 1970 02:00

    İki-üç seneden beri açtıkları kursta yüzde kaç istihdam sağladıklarını söylesinler,kaç tane halı atölyesi açtılar, kaç kuaför dükkan açtı, hele onları bir söyleyin sonra bu havalara girin...