Bölge Haber Girişi : 09 Haziran 2010 00:01

Büyükşehir'den alt yapı atılımı!..

Büyükşehir'den alt yapı atılımı!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önümüzdeki dönemde alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, önümüzdeki dönemde alt yapı çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.
Başkan Küçükler, “Erzurum’a yapmış olduğumuz hizmetlere yenilerini eklemeye devam ediyoruz. İlimizde aynı anda 18 bölgede ayın anda çalışma gerçekleştiriliyor. Bir yandan ana arterlerde yol, kaldırım ve betonlama diğer yandan yolların istinat duvarlarını yapma ve kanalizasyon çalışmaları bütün hızıyla devam ettiriliyor” dedi.
Şehrin yol kanalizasyon ve altyapı sorunları, ara sokak çalışmaları başta olmak üzere birçok sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturmayı planladıklarını anlatan Başkan Küçükler, “Ayırım yapmaksızın şehrin dört bir tarafında çalışmalar sürdürülüyor. Son olarak yapılan yol çalışmalarından sonra şimdide geri kalan kanalizasyon ve altyapı sorularını da çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bu seneki hedeflerinin alt yapıyı hızlı bir şekilde tamamlamak, içme suyu ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Küçükler, “Temizlikten yeşil alan düzenlemelerine, kentsel dönüşüme kadar birçok alanda hizmet götürüyoruz. Bizim için her mahallemiz aynı öneme sahip. Amacımız alt ve üst yapısıyla çağdaş bir kent çizgisini yakalamış marka şehir olmaktır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, 100 yıl boyunca içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarında sorun yaşanmaması için sürdürdüğümüz, dev alt yapı çalışması tüm hızıyla devam ediyor. ESKİ Genel Müdürlüğü kontrollüğünde devam eden çalışmalarla kent adeta şantiyeye dönüşürken, 18 farklı bölgede 3 etapta çalışmalar sürdürülüyor” şeklinde konuştu.
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Küçükler, çevredeki esnaf ve mahalle sakinleriyle de sohbet etti.
Başkan Küçükler, şehrin altyapısının mutlaka sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, “Halkımıza daha kaliteli hizmet vermek zorundayız. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı inşaatının birlikte yürütülüyor. Tek tek her sokaktaki eski şebekeleri yenileniyoruz. Ve bunları da kendi kaynaklarımız vasıtasıyla vatandaşa bir yük getirmeden yaptığımız için süreç biraz yavaş işliyor. Bir de her girdiğimiz caddede, caddenin altında 10`un üzerinde alt yapı hattıyla karşılaşılıyor. Bu nedenle alt yapı çalışmaları yavaş ilerliyor. İğneyle kuyu kazar gibi nakış nakış Erzurum`un alt yapısını işliyoruz. Ama bunlar yapıldıktan sonra inşallah bu caddelerin yıllarca bir daha aynı sebeple kazılmadığını göreceğiz. Ben Erzurumlu halkımıza bugüne kadar gösterdikleri sabır için teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.