Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2012 16:15

Büyükşehir'in kamulaştırma çalışmaları devam ediyor

Büyükşehir'in kamulaştırma çalışmaları devam ediyor
Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken Caddesi’nde yürüttüğü kamulaştırma çalışması son sürat devam ediyor.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediyesi’nin Palandöken Caddesi’nde yürüttüğü kamulaştırma çalışması son sürat devam ediyor. Kamulaştırmada ikinci etap için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ne yepyeni bir görünüm kazandıracak.
Gecekondulaşmanın yoğun olduğu kent merkezi başta olmak üzere, birçok bölgede kamulaştırma çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ile Tebrizkapı bölgesini birbirine bağlayan Palandöken Caddesi’ndeki yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. İkinci etap kamulaştırma çalışmalarına geçiş için kolların sıvandığı Palandöken Caddesi’nde, hak sahiplerine 16 milyon lira tutarında ödeme yapılırken, bu bölgedeki kamulaştırma seferberliği, atıl ve metruk noktalarla birlikte 25 milyon liraya mal olacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gecekonduların ıslah edilerek modern yerleşim alanlarına dönüştürülmesini amaçlayan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. Şehrin çeşitli noktalarında yürütülen kamulaştırma ve gecekondu ıslahı çalışmaları kapsamında Palandöken Caddesi’nde önemli mesafeler alındığını kaydeden Başkan Küçükler, “Palandöken Caddesi’nde yürütülen ilk etap kamulaştırma çalışmasının tamamlandığını bildirerek, yıkımlarda ikinci etaba geçildiğini belirtti. 55 dönümlük alanda yürütülen çalışmalar için geçtiğimiz yıl tamamı belediye bütçesinden tam 16 milyon lira tutarında kamulaştırma bedeli ödendiğini anlatan Başkan Küçükler, bu bölgede uygulanacak projenin toplamda 25 milyon lirayı bulacağının altını çizerek, 2012 yılında yapılan ödemelerin ise, 4 milyon liraya yaklaştığını kaydetti.

BAŞKAN AHMET KÜÇÜKLER: MODERN ŞEHRİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ

Palandöken Caddesi’ndeki kamulaştırma kapsamında evleri yıkılacak olan hak sahiplerine ödeme yapılmasına devam edileceğini anlatan Başkan Küçükler, “Dileyen hak sahipleri, evlerinin kamulaştırma bedeli olarak tayin edilen parayı alıyor, dileyenlere de, yine Büyükşehir Belediyemizin sosyal konutlarından vermek suretiyle takasa giriyoruz. Böylelikle hem çalışmalar sekteye uğramamış, hem de vatandaş mağdur edilmemiş oluyor.” ifadelerini kullandı.
Bölgede atıl ve metruk diye tabir edilen yapıların da bulunduğuna dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu yapıların da dahil edilmesiyle birlikte bu bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının 25 milyon lirayı bulacağını bildirdi.
Başkan Küçükler, “Şehir merkezinde yoğunlaştırdığımız kamulaştırma çalışmalarıyla yılların ihmalini ortadan kaldırıyor ve Erzurum için modern şehrin gereklerini yerine getiriyoruz. Çünkü çekirdek Erzurum olarak tabir edilen bu bölgede çarpık yapılaşma ve yoğun bir gecekondulaşma hakim. Bunun önüne geçmek suretiyle şehir merkezine modern ve çağdaş bir kent görünümü kazandıracağız.” dedi.

ERZURUM’UN GELECEĞİNE YÖNELİK ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

Gecekondularla mücadele seferberliği çerçevesinde Mal Meydanı ve Şehitler Mahallesi’nde de çalışmaların devam ettiğini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Eski Mal Meydanı diye tabir edilen yerleşim bölgemizde 270 dönümlük alana müsadif bir kamulaştırma çalışması sürdürüyoruz. Buradaki çalışmalarımızın belediyemize maliyeti 40 milyon lira. Yine Şehitler Mahallesi’nde sosyal konut üretimiyle gecekondu dönüşümünü başlatmış bulunuyoruz. Ekiplerimiz şu anda Şehitler Mahallesi’nde yoğun bir çalışma içerisindeler. Bugüne kadar Erzurum’da hiç cesaret edilememiş adımları atıyor ve şehrimizi gecekondulardan temizliyoruz. Başlattığımız bu seferberliğin adı; harabe görünümündeki şehir merkezini modernize etmek ve kenti yeniden inşa etmektir. Bu adımları da, belediyemizin kendi kaynaklarıyla yapıyoruz. Bu bağlamda hayata geçireceğimiz ‘Kültür Yolu’ projesiyle ilgili detayları da, önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşacağız. Büyükşehir Belediyemizin bu girişimleri, Erzurum’un geleceğine yönelik olarak atılmış çok önemli adımlardır.” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.