'BUZ' GİBİ GOL!

Kış sporları ile ilgili uzman bir arkadaşla beraberdim dün akşam.

Son zamanlarda müdavimi olduğum Tebrizkapı Çarşısı'nda, limonlu çaylar eşliğinde sohbet ediyorduk.

Tam da Erzurum'un sözde Kış Sporları Merkezi olma iddialarını konuşuyorduk.

Tam da Türkiye ile İsveç'in Kış sporları merkezi konusunda ki farkını konuşuyorduk.

Tam da Vali Ahmet Altıparmak'ın 'Kayak kaymamak ayıp' lafını konuşuyorduk.

Tam da koca kış geçiyor, bu sezon trilyonlar harcanarak yaptırılan spor tesislerinde ne tür faaliyetler var, onu konuşuyorduk.

Tam da halkımız kış sporlarına niye bu kadar ilgisiz, onu konuşuyorduk..

***

İşte o anda geldi haber.

Telefonun öbür ucundaki ses, Dünya Buz Hokeyi U 20 Genç Erkekler Şampiyonasının İzmir'de yapıldığını söylüyor!

Dünyanın sayılı 2 Buz Hokeyi Salonu Erzurum'da olmasına rağmen, böyle bir şampiyonanın İzmir gibi, hem de karı, kışı olmayan bir şehirde yapılıyor olduğunun söylenmesi, şaşırtıyor elbette bizi.

Bu bilgi ile yetinmiyoruz, araştırıyoruz.

***

Denilen doğru!

Bulgaristan, G.Afrika, Yeni Zelanda, Belçika ve Meksika'nın takım halinde katıldığı Dünya Şampiyonası İzmir'de yapılıyor ve Pazar günü de sona eriyor.

Federasyon Başkanı Orhan Duman'ın, şampiyonaya ilgi göstermeleri için İzmirlilere çağrısını da öğreniyoruz.

Anlaşılan Buz Hokey Federasyonu, burada beş yıldızlı iki Buz Hokeyi salonu olmasına rağmen, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'ne ait hem de çok amaçlı bir salonda şampiyona düzenleyerek Erzurum'a çalım atıyor!

***


Bence gol olur bu!

Hem de 'buz' gibi gol!

Ve ilginçtir, biz kalemizde gördüğümüz bu golü, tesadüfen buluyor ve de öğreniyoruz!

***

Bazı haberler vardır, hiç üzerinde yorum bile yapılmasına gerek duyulmayan.

Sanırım size verdiğim bu haber, herhangi bir yoruma mahal vermeyecek bir haber.

Üzerinde konuşulacak daha fazla bir sözün de olmayacağı bir haberdir de aynı zamanda.

'Skandal' da diyebileceğimiz bir haberdir bu.

Konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan, süslü laf edeyim diye zorlama cümleler kuran zevatın 'hımmm' diyerek, düşünmesi, hem de bayağı bir düşünmesi gereken de haberdir bu.

...Ve, ve.

Eğer bu havada üşünmeyecekse üzerine bir bardak soğuk suyun içilmesi gereken, ''Geçmiş olsun'' demekten başka çarenin olmadığı bir haber..

***

NOT 1: AK Partisi'nin Merkez ve diğer ilçe belediye başkan adayları ile ilgili haberler var yine ortalıkta. Bana da elbette soruyorlar, 'kesin mi?' diye. Sizi veya başkalarını bilmem ama ben henüz kesin bir şey görmüyorum ortada. Ne zaman Ankara'nın yetkili ağzı açıklar, o zaman ben de o isimlere inanır, 'Bak şimdi tanam' derim!

NOT 2: MHP'nin Yakutiye adayı Nurullah Özkılıç ile görüştüm dün. Seçim çalışmalarına hız vermiş, o güne kadar gitmediği apartman, işyeri ve köy kalmayacakmış. Şu andaki durumdan memnun görünen Özkılıç'a, 'AK Partisi'nin adaylarının belli olmaması sizi etkiliyor mu?' diye sordum. 'Vallahi hiç önemli değil. Bizim için gölgeden farksız. Biz gölgeden de korkmayız. Ama Sekmen'e tepki büyük. Gittiğimiz yerlerde çoğu kişi, Sekmen emrivakisine gereken dersi vereceklerini söylüyor' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet güzel 01 Ocak 1970 02:00

    sayın vedat bey fedarasyon başkanı ankarada seçim çalışması yaparken biz kazanamasak buzun başkenti erzurum olacak diye korku yayıyordu erzurumada farklı konuşuyordu erzuruma niye şampiyona versinki ankarada yaşayan erzurumlu olarak buralarda salonlar erzuruma portatif niye yapılmadı diye yıllardır söylendi durdu hatta yakında ahır yaparlar şeklinde bekledi durdu bakın izmirde 18 kişilik kadronun 9 erzurum sporcusu yine bunların ankaraya kadar ulaşım parasını kim karşıladı dersiniz erzurumdaki amerikalı hoca cebinden verdi yoksa cocuklar gidemiyecekti şimdi övündüğü milli takımın yarısı bu hocanın eseri ve bu hocanın erzurumdan gitmesi için elinden geleni yapıyor narmanspor maçlarının coğunu deplasmanlara verdi çocuklar okuduğum habere göre otübüste yollarda sürünüyor kendi takımlarını lige dahi sokmadı ama seçim olursa ligde olmayan takımların oyu var ligde parasız pulsuz mücadele eden narmansporun oyu yok niye gecen yıl yol paralarını devlet karşılarken takımları vardı şimdi yol parası yok takımda yok bizim erzurum takımlarınıda nerdeyse paranızla gidin ülkenin bir ucunda maç yapın diyecek halde erzurumda seyirci yok deniliyorya ankarada izmirde izmitte erzurumda olanın onda biri yok federasyonun resmi sitesinden bakın narmansporun seyircisi 5000 e yakın 4 maçta diğer takımların 500 civarında onlarda yine erzurumlular federasyonun başkanının nereli olduğu önemli değil adaletli olup olmadığı önemli bu hafta internetten öğrendim narmanspor bayan maçları ilk ve son olarak erzurumda bir gidip seyrederseniz seyirci konusunda gerceği görürsünüz sela ve saygılar

  • Fedai Günay 01 Ocak 1970 02:00

    Atlama Kulelerimiz ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalıyor, şehirde bu kadar insan var,her biri gidip bi çay içek gardaş derse bu gadar insan nasıl sığacak oraya acilen bi kaç tene daha yapılmalı

  • istanbul2032 01 Ocak 1970 02:00

    Nacizane iki yorum yapayım üstad, 1-Erzurumda aday maday işlemez,ithaldi Erzurumu tanımazdı,teyammüllere dikkat edilmemişti,halkın istediği gösterilmemişti falan mühim değildir. 2-Puskin Erzurum seyahatinde dağlar Ravent(Eşkın) dolu,olduğu halde (o tarihlerde kanamayı ve ağrıyı dindirdiği bilinir), şehrin içinde ravent bulamayan biri hastalıktan ölebilir diye yazıyordu,ilginçtir okuduğumda ta o tarihlerden Erzurumda müteşebbisliğin içler acısı olduğunu yazmış yazar,şimdi ise deyişen bişey yok işte, yılda iki kez Erzuruma geldiğimde iki şey hiç değişmiyor birincisi sanki her işleri beşbaşı mağrur halletmişler gibi her köşe başında manasızca çay ve sigara içen insanlar ve soğuk ve genel anlamda herşeye boşvermişlik aha memleket üstad.

  • Baran Yılmaz 01 Ocak 1970 02:00

    yaptık Erzurum`da da şampiyona yaptık ama gençlik spor il müdürlüğü burnumuzdan getirdi. Salonlarda skorbord bozuk salonlarda internet kesik salonlarda ki buzun kalitesi sıfır vb bunun gibi onlarca problemle karşılaştık. keşke yazı kaleme alınmadan Federasyon Başkanı ile görüşülseydi ve problemler birinci ağızdan öğrenilseydi. Gaza yapılmış bir haber anlamadan, bilmeden, araştırılmadan kaleme alınmış...

  • Erdem Erdem 01 Ocak 1970 02:00

    Atlama kulelerinde daha bir tane bile atlayış olmadı bu sene, tarihi kalıntı olarak önünde poz vermeye devam edeceğiz anlaşılan..