Çarşı karıştı!

 

Efendim AK Parti’de çarşı karıştı!

 

Hem de öyle böyle değil.

 

Nasıl mı?

 

Öncelikle siyasi kulislere dayanarak dün, ‘Erzurum’a bir ‘bakan’ düştü gibi!’ demiştim.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ismi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan döndü.

 

“Erzurum olmaz” denilen Bilgin için başka bir büyükşehir arayışına girildi.

 

Uzun süredir İstanbul için düşünülen Selami Altınok liste bir olarak yeniden Erzurum’a yazıldı.

 

Kulislerin ‘her an her şey olabilir’ söylemi yerini buldu ki, MKYK Üyesi Abdurrahim Fırat, 2’nci sıradan 5’inci sıraya geriledi.

 

Bu duruma öfkelendiği öne sürülen Fırat’ın, “Ben MKYK üyesiyim, ikinci sıra olmazsa istifa ederim” çıkışında bulunduğu iddia edildi.

 

Kazan kaynamaya başlamıştı.

 

Fırat’ın yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu’nun yazıldığı haberleri yayılınca gerilim daha da arttı.

 

Bu noktada hemen bir ekleme yapayım. Hatırlayın 11 Mart’ta ‘İşte o isimler’ başlıklı yazım da, aynen şu satırlara yer vermiştim.

 

“‘Bir sürpriz’ ismin ajandalarda yer aldığını belirtmeliyim. Kulislerin ‘tüm dengeleri bozacağını düşündüğü isim’ için biraz daha bekleyeceğiz gibi…”

 

O gün isim yazamadım çünkü Demircioğlu istifasını ‘sır gibi’ saklamıştı.

 

Tüm dengeler bozuldu.

 

Bu durum tabandan tavana büyük rahatsızlık uyandırdı.

 

Demircioğlu ne temayüle girdi, ne de teşkilata selam verdi! Bahçe kapısından girip ikinci sıraya oturdu.  

 

Müthiş bir ‘siyasi kurnazlıkla’ adeta bir üst aklın operasyon çektiği, dün akşam saatlerinde ortaya çıktı.

 

Olan biten duyuldu, önce aday adayları kazan kaldırdı.

 

Yerden göğe kadar haklıydılar ki, ikinci bomba düştü.

 

Kadın Kolları Başkanı SivasAyşe Deniz Çelik ismi, Mehmet Emin Öz’den sonra listenin 4’üncü sırasında yer buldu.

 

Ve film koptu.

 

Aday adaylarıyla birlikte il ve ilçe teşkilatları da hem isyan bayrağı, hem de istifa restini çekti.

 

Çiçeği burnundaki İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, kucağındaki bombayla akşam saatlerinde uçak bulamayınca karayoluyla Ankara’ya yola çıktı.

 

Küçükoğlu ile birlikte kent siyasetine yön veren bir diğer isim Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de bu duruma öfkeliydi.

 

Duyduğuma göre tansiyonu yükselmiş, serum bile bağlamışlar.

 

En çok eleştirdiğim isimdir ama haksız da sayılmaz hani. Hiç değilse genel merkez arayıp, ‘başkan sen ne düşünüyorsun’ diye sorabilirlerdi.

 

Sormadılar.

 

Sadece onu değil, İl Başkanını bile aramadılar.

 

E, haliyle çarşı karıştı.

 

Kulislere göre liste oluşumunda son iki üç gün içinde bir manipülasyon söz konusu.

 

Hatta ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanlış bilgi ve bilgiler verildiği de iddia ediliyor.

 

Tabi tüm bunlar olup biterken, bir kenarda avuçlarını ovuşturanları da görmek mümkün.

 

Zaten onları görmemek için gerçekten kör olmak gerekir! 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • DEF 08 Nisan 2023 20:51

    İçeriden aday istemiyoruz, menfaatleri yok, eş dost hısım akraba kayırmasına dönüyor, dışarıdakinin daha az zararı olur

  • DEF 08 Nisan 2023 20:50

    İçeriden aday istemiyoruz, menfaatleri yok, eş dost hısım akraba kayırmasına dönüyor, dışarıdakinin daha az zararı olur

  • Dadas 08 Nisan 2023 13:06

    Erzurum yine oy verir sandıkta küfredip yine oy vereni gördük. Erzurum Türkiye'nin arka sokağı gelen sömürsün giden sömürsün. Gençeleride kahve köşelerinde sürünsün iş yok alan yok hiç bir şey yok tarım kenti diyorlar fabrika olmaz diyorlar tarım da yok. Bu kadar pasif bir şehir yok elli yıl önce de aynıymış anlatanlar yaşanalar bilir şimdi de aynı elli sene sonra da bu şehir aynı olacak. Sanki ekonomiyi gayrimenkuller canlandırıyor da şehri ev apartman doldurdular. Oy verirken genel başkana oy veriyor Erzurum. Bu şehir halkı Erzurum'u parti genel başkanının yönetmediğini anlamıyor ayırt edemiyor...

  • ömer dursun 08 Nisan 2023 07:35

    dışarıdan aday istemiyoruz dışarıdan gelen sekmenin şehire ne kadar zarar verdiği ortada. şehir borç batagında satılmadık yer kalmadı yiyip içip borçlandılar. yoncalığı sattılar iç ettiler. park bahçelere dadandılar. seçim sonrası ceketini alıp kaçacak umrunda olmayacak. erkeksen seçimden sonra erzurumda oturda görelim. oy vermyin bunlara. adam kıutlığı yok.

  • ABC 08 Nisan 2023 04:08

    Narmanlı atanmadık Narmanlı bırakmış mı, ezemin oğlu, bibimin oğlu... Dışarıdan aday olsun, zaten taşın üstüne taş koyan yok kurumlara müdahale yavaşlar biraz..

  • Laloğlu 08 Nisan 2023 01:36

    Bence adaylarda sıkıntı yok ilk 4 şahane millet zaten Sn Genel başkanımız için oy veriyor. İsimler o kadar önemli değil. Değişirse sıkıntı şimdiden seçilen vekilerimizi başta eski il başkanımız Sn Mehmet emin ÖZÜ tebrik ediyorum.

  • Sinan Tahtalıbey 08 Nisan 2023 01:27

    Yıl 2002 Erzurum vekil sayısı 8 Yıl 2023 Erzurum vekil sayısı 6 5 sene sonra 4 vekil için mücadele ederiz

  • Çıtçıtlı 08 Nisan 2023 00:49

    Sanki Erzurumlu vekiller memlekete ne Hayri dokunmuşta farklı illerden gelen vekilin Hayri ne olacak. Zaten akp oy yok. Böyle olursa hiç oy olmaz. Zaten olmamalıda. Memleketimin saf insanlari objektif ve vicdanlı olun.

  • Kral dadaş 07 Nisan 2023 23:34

    Bir şehir bu kadar zavallı olurmu ne işi var ithal insanların erzurumda adayliklari ithal vekil ithal bld başk. Birde ithal seçmen gelse tamamlanacak yazık çok yazık kendinizi temsil edecek adamlar seçin seçildikten sonra sizi unutanları sizde unutun bu kadar zavallı olmayın erzurumlu olup sizi temsil edecek çok yetişmiş insan vardır illaki

  • nihat özdemir 07 Nisan 2023 21:33

    Erzuruma erzurumlu vekil yapmayın. Erzurumluların ufku dardır.Özellikle istanbuldan yazın belki biraz ilerler erzurum. Bizimkilerden bir şey olmadığı ortada.

  • gurbette bir çırçırlı 07 Nisan 2023 20:52

    Erzurum son yıllarda yerlisini ihraç, yabacıyı ithal etmeyi kar saymış olacakki, Yerlisini mumla arayacak halkına ithal siyasetçilerle tamamlıyor. İthal seçmenin ne faydasını gördüki ithal siyasetçisinden ne bulsun. UYAN DADAŞ'IM UYAN SİLKELEN DÖK BAŞINDAN KARINI ÇANAK ÇÖMLEK PATLADI

  • BLC 07 Nisan 2023 20:49

    İslam yıldırım gibi halkın içinde olan ve çiftçinin sorununu en yakın takip eden biri varken neden listede bunlar tartışılıyor. amaç herkesimden oy almaksa islam yıldırım bunun için biçilmiş bir kaftan. Her kesimin teveccühünü kazanmış biri ayrıca tarım ve hayvancılık konusunda deneyimli ve yine bi okadar akademik yeterliliği olan biri Hafife alınmayacak kadar oy kitlesi var.

  • Vatandaş 07 Nisan 2023 15:38

    Şuan kulislerde dolaşan Erzurum Ak parti aday listesini yazan kişiler erzurum halkına hakaret etmiştir. Sözde listenin adaylarının hiçbiri erzurum halkını temsil edecek kapasitede değildir. şuana kadar şehre hiçbir faydaları olmamıştır. Kariyerlerine bakıncada şahsi olarak hiç başarıları yoktur. Sadece emir alıp iş yapan kişi grubunun. İl yönetiminden her odadan bir kişi yazmışlar. Erzurum?un en çok seçmeni olan narman ilçesinden iki kişi yazmışlar. İkinci sırada yazılan kişinin umarım aday olduğundan kendisininde haberi yoktur, tam bir komedi ve ak parti için fiyaskodur. Bu listeyi yapanlar Erzurum?da hem ak partiye hemde cumhurbaşkanımıza operasyon çekmeye çalışıyorlar. Hızlı bir şekilde müdahale edilip engellenmelidir.

  • Fıratlar Tanaslar Erenler artık bunlardan bu memleket kurtulmalı 07 Nisan 2023 13:46

    Abdurahim fırat ak parti den milletvekili olsada fakibaba gibi davasına ihanet edip istifa edecektir. Bu aileler her partinden adamları var, ak partide hdp yeniden refahta mhp de her partide chp Erzurum da olmadığı için bi o eksik. Onur bey şimdien yaz Fırat ak partinden istifa etti

  • Sekmen 07 Nisan 2023 13:32

    Sekmen neden dışarıdan gelene itiraz ediyor ki, kendisi ve ekibi ithal. Selami keskin, cevat öksüz, ünsal çelik, ünal inci, murat altundağ, osman akkül, ali rıza kiretmitçi, daha şirket müdürleri gelenler gidenler. Neden rahatsız oluyor ki. Yada teşkilatlar neden bunlara itiraz ediyor etmiyor.

  • kerim tekin 07 Nisan 2023 13:03

    bilgin kötüde selami yimi. 4 senede 1 tane faydası olmamış adamı niçin 1. sıraya yazıyorsunuz. ne yapmış ne etmiş erzuruma. sekmen beye defalarca ulaşmaya çalıştım beyaz masaya başvurdum bir Allahın kulu ilgilenmedi akp yi mahvettiler burada. hep kentsel dönüşüm inşaat ihale yer kapma arazi talanı araziye çökme. yoncalığı kugulu parkı satma. benzin istasyonu yapma. herşey erzurumun kötülüğüne oldu. Kuglu parktan elinizi çekin orası deprem topanma alanı yoncalık bu ehrin sembolu satılmaz satılamaz benzin istasyonu olamaz. bunlardan kurtarın bizi. sekmeni milletvekili yapın başbakan yapın ama başımızdan def edin amerikaya büyükelöi yapuın yetreki kurtarın bizi.

  • CHP'li Dadaş 07 Nisan 2023 12:11

    Ortalık 56 bu aralar

  • SAĞLIK ERZURU 07 Nisan 2023 11:56

    Onur bey yazınızı okudum duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Ak parti Erzurum'da millet vekili sayısı dörtten iki yada bire düşerse hiç şaşırmayın. Çünkü bunun başlıca sebeplerinde biri de Erzurum'da sağlıkta idare ve yönetimde oturan kişilerin liyakatsiz kişilerin belli bir cemaate mensup olmaları veya sendikada ve diğer sivil toplu örgütlerinin torpili ile yada AK partiden torpilli olmaları tutumları yüzünde olacaktır. Sırf bu yönetici ve idarecilerin yüzünden sağlık çalışanları özelliklede AK PARTİ ye oy vermemeyi düşünüyorlar göreceksiniz

  • dadaş 07 Nisan 2023 10:58

    ERZURUM DIŞINDAN KOYULAN ADAYLARA OY MOY YOK...20 YILDIR AKP YE OY VERİYORUM ŞEREFİM HAKKI İÇİN YEMİN EDİYORUM BU SEFER OY VERMEM.YOK SİVASLI YOK BİLMEM NERELİ. BİZİ OY MADENİ ZANNEDİYORLAR..YETER ARTIK.

  • Leyla derdengeçti 07 Nisan 2023 10:11

    Sayın yazar, başarısız olacaklar biliyoruzda, hiçdeğilse bir sebep olsun. Dağıtın gitsin, talan edin,paylaşın

  • mehmet gürpına 07 Nisan 2023 09:59

    Akparti böyle yaparsa Erzurumda hüsranı tadar

  • Selahattin Çorapsız 07 Nisan 2023 09:57

    Ne kutsal meslekmiş bu Milletvekilliği ne kadar Vatansever, DAVA (!) uğruna Kendinin ailesinin geleceğini garanti altına alacak pardon canını verecek cengaver varsa 20 bin lira yatırarak birbirini yiyorlar..Hele hele sırf işlerini tezgahlarını rahat yürütsünler diye listeye dahi giremeyeceğini bile bile her seçim öncesi parasını yatırıp aday aday olan uyanıkları görünce gözlerim yaşarıyor ülkem adına gurur duyuyorum..Bu kadar vatanseveri olan ülkemin geleceğine umutla bakıyorum.

  • misafir 07 Nisan 2023 05:08

    Erzurum alışmıştır Erzurum'la bağı olmayan insanların Erzurum a yollanmasına Bunun da tek sebebi var her seçim de gidip gözü kapalı oy kullanmasıdır . Eğer ki gözü kapalı oy kullanmasa ince eleyip sık dokurlar Milletvekili alamadıkları iller de olduğu gibi Bu arada Mhp nin milletvekili listeleriyle ilgili de şunu söylüyorum Ben tarafsız olarak bakıyorum bir bayan konulamaz mıydı listeye Bence her parti bir bayan aday koymalı Sadece bu ülke de erkekler yaşamıyor Son olarak da İyi parti de geçen hafta yapılan ön seçim de İstanbul üçüncü bölge de üçüncü sırada çıkan Aşkale li bir hemşerimiz var Celal Karapınar. İnşallah sıralama da önlerde olurda seçilir meclis te Erzurumlu vekil sayısı artar