Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2010 14:57

Çatı buzlarını 110 alo itfaiyeye bildirin!..

Çatı buzlarını 110 alo itfaiyeye bildirin!..
Kar ve tipinin durmasının ardından soğukların yeniden etkili olduğu Erzurum'da saçaklardan sarkan uzun buz kütleleri çocukların ilgi odağı oldu.

Erzurum Ajans-Kar ve tipinin durmasının ardından soğukların yeniden etkili olduğu Erzurum’da saçaklardan sarkan uzun buz kütleleri çocukların ilgi odağı oldu.
Palandöken Dağı’ndaki Kayak Merkezi’nde bulunan Palan Otel’in saçaklarından sarkarak yerle bütünleşen buz sarkıtları, Rus turistlerin çocuklarının ilgi odağı haline geldi. Buzların altında fotoğraf çektiren çocuklar, buz kütlelerinin uzunluğu karşısında şaşkınlıklarını da gizleyemiyorlar.
Bu arada şehir merkezinde de çatılarda oluşan buz sarkıtlarının insan hayatını tehdit etmesi üzerine itfaiye ekiplerince oluşturulan buz kırma timi de aralıksız görevini sürdürüyor.
Belediye yetkilileri, boyları 2 metreyi bulan buz sarkıtlarına yangın aracının merdivenleri ile ulaşıp kazma ve küreklerle kırdıklarını açıkladı. Günde yaklaşık 2 kamyon buz kırdıklarını ve bunların kent merkezi dışına taşındığını açıklayan yetkililer, vatandaşların, evlerinin veya işyeri çatılarında oluşan buzları Alo 110 İtfaiye’ye bildirmesini istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.