Erzurum Haber Girişi : 03 Haziran 2016 16:59

Ceylan'dan Almanya Ermeni soykırım tasarısına sert tepki

Ceylan'dan Almanya Ermeni soykırım tasarısına sert tepki
Almanya'da Federal Meclisin "Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan tasarıya onay vermesine tepkiler devam ediyor.
Erzurumajans-Almanya'da Federal Meclisin "Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan tasarıya onay vermesine tepkiler devam ediyor.

Güneş Vakfı Genel Başkanı Ardahan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Doğu Anadolu'nun birçok yerinde Ermeniler'in Türker'e yaptıkları toplu katliamların izlerinin olduğunu söyledi. Ceylan, Kars ve Ardahan yöresi de İstiklal Harbi sırasında Ermeni zulmünü fazlası ile yaşayan bölgemizdir. Dolayısı ile Almanya'nın meclisten oyladığı bu tasarı her şeyden önce tarihte hoşgörüsü ile tanınmış Türk Milleti için büyük bir haksızlık ve tarihin saptırılmasıdır." dedi.

Ermenistan sınırına çok yakın bir yerde bulunan Ardahan Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı da olan Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, "Almanya gibi Avrupa'nın önde gelen ülkelerinden birini böylesine tarihi gerçeklerden uzak bir tasarıyı mecliste oylaması tarih adına utanç verici bir durumdur" dedi.

Almanya Parlamentosunda Hristiyan Birlik Partileri, Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller'in birlikte hazırladığı karar tasarısı, 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan Türk asıllı Cem Özdemir ve tasarıya imza koyan diğer milletvekillerini Ardahan'a davet eden Ceylan, "Buraya gelip gerçek tarihle yüzleşebilirler" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.