CHP çok güzel

13 yıldır Erzurum'dayım ve Erzurum Cumhuriyet Halk Partisi örgütünü bu kadar heyecanlı görmemiştim.

İster Ankara'nın havasına bağlayın, ister listenin güzelliğine; her neden olursa olsun bu seçimlerde Erzurum'daki CHP çok güzel!.. CHP'de görmeye alışkın olmadığımız genç yüzlerin bu kez öne çıkması ve kendilerini göstermesi Erzurum'daki CHP seçmenin de yüzünü güldürecek gibi.  

Adayların buluşması ve tanıtılmasında listenin birinci sırasında bulunan Sayın Gonca Aytaş'ın gözlerinde ve sözlerinde doğan umut,  seçim gününe kadar büyüyüp serpilerek, biz de bu yarışta ön sıralarda koşacağız, derse kimse şaşırmasın.

Ayrıca listede her kesimden ismin bulunması da yabana atılacak bir durum değil. Bunlardan biri de Erzurum'un tanınmış gazetecilerinden olan Sayın Orhan Bozkurt!

Üçüncü sırada bulunan Bozkurt ile birinci sıradaki Aytaş'ın konuşmalarındaki ortak nokta olan gençlere ve kadınlara yönelik vurgu eğer hedeften vurursa Erzurum'da CHP daha da güzelleşecektir.

Belli ki Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Erzurum'daki bu yarışı her zamankinden daha çok önemsiyor. Erzurum'u iyi bilen Erzurumlu genç avukat Sayın Gonca Aytaş'ın da diğer adaylar gibi bu memleketin ayazını, yazını tatmış olmasının yanı sıra hemşerilerine dokunacak sıcaklıkta olması da başta İl Başkanı Sayın Tevhit Yavuz'u ve örgütü heyecanlandırmış görünüyor.

Erzurum'da CHP İl Başkanlığı'nın son yıllarda hiç bu kadar kalabalık ve bu kadar umutlu ve de inançlı insanı bir arada gördüğünü sanmıyorum.

Konuşmasında özellikle gençliği önemsediğini belirten Orhan Bozkurt, "bu kez Erzurum'da iddialı olarak yola çıktık, Erzurum sürprize hazır olsun," diyerek inancını ortaya koyarken gerçekten samimi ve inançlıydı.

Bu satırların yazarını en çok etkileyen ise, Ankara'dan Erzurum'una gelen genç avukat Gonca Aytaş'ın "memleketimde CHP'ye gönül veren hemşerilerimin başlarının öne eğik olmasını kendime yediremem. Herkesin başı dik, merhabaları sıcak olmalı,"sözü idi. Sahaya inmeden önce yapılan bu ısınma hareketlerinin semeresini maç başlayınca göreceğiz elbet. Kendini bildi bileli Erzurum'da sol açık oynayan Orhan Bozkurt da takım kaptanı olan Gonca Aytaş'a katılarak, gençlere ve kadınlara çok iş düştüğünü söyledi.

Ve Erzurum'da CHP çok güzelleşti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Davut Muhittinoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum CHP yi seçmediği günden beri hep gerilere gitti 17. Sıradan 72 sırya düştü bu düşüşte Chp nin hiç bir dahli yok Chp liler bu şehirden vekil seçemeyiz diyerek oylarını MHP ye veriyorlar bu kompleksten kurtulmaları lazım politikalarını bunun üzerine kurmalılar. Ömer bey teşekkürler, Tekses, tek parti, tek zihniyet bir şehrin için kanser derecesinde bir illettir. Erzurum Cumhuriyeti kurmuş bir şehir olarak Aslına geri dönmelidir. Cumhuriyet ve değerlerine en iyi sahip çıkan parti CHP dir bunu anlatın yeter başarılar...

  • Buket Erdem 01 Ocak 1970 02:00

    adalet ve kalkınma partisine oy vermem chp kadın adayı liste 1 yaptığı için oyum gonca aytaş nın