Bölge Haber Girişi : 25 Ağustos 2010 15:07

Çiçek: Biz iktidarın valisiyiz!..

Çiçek: Biz  iktidarın valisiyiz!..
Iğdır'da yerel basın kuruluşlarını ziyaret eden Vali Amir Çiçek, "Valilik mesleği yarı siyasidir. Bizi iktidar atadıysa elbet biz de iktidarın valisiyiz" dedi.

Erzurum Ajans-Kent merkezindeki yerel gazete ve televizyonları ziyaret eden Vali Amir Çiçek, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Vali Çiçek, irtica ile mücadele eylem planını hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek ile bir akrabalık bağının bulunup bulunmadığını sorusuna, "Konumuzla alakası yok ama kendisi uzaktan akrabamdır" yanıtını verdi. Kısa sürede konuyu değiştiren Vali Çiçek şunları söyledi:

"Biz burada her düşüncenin valisiyiz. Devleti temsil ediyoruz. Hükümetinde memuruyuz. Bakanların her birinin temsilcisiyiz. Biz iyi hizmet edersek, bu hizmetlerden tabi ki hükümet yararlanacaktır. Valilik mesleği yarı siyasidir. Hükümet kendi icraatını yürütmesi için valiyi atar ama partizan değildir. Bizi İktidar atadıysa, elbet biz de iktidarın valisiyiz. İktidar partisinin projelerini uygularız ama partizan değiliz. Vatandaş kim olursa olsun bizim için eşittir. Burada başarılı iş yapıyorsan bu hükümete mal edilir. Iğdır güzel bir il. Vatandaşlar da bizim özel yaşantımızı bırakıp icraatlarımıza baksın. Bu ülkede vatandaşı birbirine düşüren, öteleyen, ayıran, inançlarına hükmeden yani kim suç işlediyse cezasını çekecektir ve çekmektedir. Ülkemizin Mahkemeleri çalışmaktadır suç işleyenler mutlaka cezalandırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Birliğini beraberliğini dün olduğu gibi bugünde sağduyulu vatandaşlarımızın sayesinde koruyacaktır. Iğdır'da da sağduyulu vatandaşlarımız çok fazla."

Vali Çiçek daha sonra yayın yapan radyoların stüdyosuna girerek vatandaşların ramazan ayını kutladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.