Bölge Haber Girişi : 05 Aralık 2010 23:50

Çifte minarelere 2011 ayarı!..

Çifte minarelere 2011 ayarı!..
Çifte Minareli Medrese'de, 2011 Kış Oyunları'na hazırlıklar başladı. Kış oyunlarının madalya töreninin gerçekleştirileceği tarihi medresenin çevresinde hummalı bir çalışma başlattı.

Erzurum Ajans-Çifte Minareli Medrese’de, 2011 Kış Oyunları’na hazırlıklar başladı. Kış oyunlarının madalya töreninin gerçekleştirileceği tarihi medresenin çevresinde hummalı bir çalışma başlatılırken, parktaki ağaçlar sökülerek başka bir bölgeye taşındı. Ayrıca Narmanlı Camii önünde seyyar satıcıların bulunduğu alanın da boşaltıldığı çalışmalar kapsamında, tarihi medresenin hemen ön tarafında da, son derece modern tuvaletler inşa ediliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Çifte Minareli Medrese’yi, 2011 Kış Oyunları’na hazırlıyor. Madalya töreninin gerçekleştirileceği alanda hafta sonunda başlayan çalışmaların çok kısa bir süre zarfında tamamlanması beklenirken, tarihi medresenin çevresindeki çalışmalar, sadece peyzajla da sınırlı kalmayacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’un adeta sembolü durumundaki Çifte Minareli Medrese’nin, 25. Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın madalya törenine ev sahipliği yapacağını belirterek, bu nedenle tarihi medresenin çevresinde kapsamlı bir düzenlemeye gidileceğini söyledi. Medrese önündeki ağaç ve metal donanımların sökülmesi, çevrenin genişletilmesi ve son derece şık bir peyzaj mimarinin uygulanması suretiyle yürütülecek olan çalışmaların, Çifte Minareli Medrese’ye son derece şık bir görünüm kazandıracağını anlatan Başkan Küçükler, söz konusu çalışmaların sadece çevre düzenlemesiyle sınırlı olmayacağını dile getirdi.

NARMANLI CAMİİ’NİN BULUNDUĞU ALAN MEYDAN NİTELİĞİNE KAVUŞTURULACAK

Tebrizkapı’da bulunan Narmanlı Camii bölgesinin bir süre öncesine kadar semt pazarı görünümünde olduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bu meydanı tamamen boşalttık. Burada artık seyyar satıcılar bulunmayacak. Şu anda bu bölgede de çevre düzenlemeleri yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında bu bölge bir meydan niteliğine kavuşmuş olacak. Taşmağazalar’da halen devam eden çalışmalara ek olarak, bu bölgede yapılan çevre düzenlemesi işlemleri birbirini tamamlayacak. Tebrizkapı da, böylece canlandırılmış olunacak.” diye konuştu.

Öte yandan Çifte Minareli Medrese’nin bulunduğu bölgede, şehir merkezinde çok büyük bir ihtiyaca binaen son derece şık ve modern tuvaletler yapılacağını kaydeden Küçükler, “Tarihi medresenin ön tarafında bulunan eski tuvaletler söküldü. Bir süre önce inşaatına başlanan yeni tuvaletler, kış oyunlarına ve şehir merkezine yakışır bir nitelikte olacak “ dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.