Bölge Haber Girişi : 14 Mart 2011 17:20

Çintımar bu kez siyasette ter dökecek!..

Çintımar bu kez siyasette ter dökecek!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden istifadere ederek AK Parti'den aday adayı olan Fatih Çintımar, 15 yıl önce Avrasya Maratonu'nda birlikte koştuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bu kez meclis çatısı altında yan yana olmayı hedefliyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden istifadere ederek AK Parti'den aday adayı olan Fatih Çintımar, 15 yıl önce Avrasya Maratonu’nda birlikte koştuğu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la bu kez meclis çatısı altında yan yana olmayı hedefliyor.

2003’te başladığı Gençlik ve Spor İl Müdürü görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Fatih Çintımar, Meclis'e girebilmek için Ak Parti’den siyasete soyundu. Milli atlet olan ve Türkiye adına katıldığı yarışlarda önemli başarılara imza atan Fatih Çintımar, 1994 ve 1995 yıllarında Avrasya Maratonu'nda birincilik elde etti. Altın madalya kazandığı 1996 maratonunda, o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yan yana koşan Çintımar, aynı yıl Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin lisanslı atleti oldu. Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu'nda öğretim görevlisi olan Çintımar 2003'te ise Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak göreve başladı.

1996'da katıldığı Avrasya Maratonu'nu hiç unutmadığını anlatan Çintımar, “Başbakan Erdoğan'la orada tanıştım. Yarışın sonunda beni yanına çağırarak, 'Fatih, bundan sonra İstanbul Büyükşehir Beledisi sporcusu olarak spor yaşamını devam ettirmeni istiyorum' dedi. Son koşuda kazandığım madalyamı Başbakan Erdoğan'a hediye ettim. Belediye başkanı olarak o koşuya halkla birlikte katılmış ve bitime kadar hiç durmamıştı” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.