Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2011 01:11

Çintımar KUDAKA panelinde konuştu!..

Çintımar KUDAKA panelinde konuştu!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde organize edilen Panale konuşmacı olarak katıldı.

Erzurum Ajans- Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi’nde organize edilen Panale konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. İlyas Çopoğlu’nun yönettiği panelde dört konuşmacıdan biri olan Çintimar, kış turizmi hakkındaki görüşlerini açıklarken, birde sunum görçekleştirdi. Şu anda Erzurum olarak bütün spor ve buz salonlarında doluluk oranı yaşandığını belirtenr Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’un Spor Toto Süper Lig’de takımı olmadığı için futbol anlamında Erzurum’un kamp noktasında dünyaya tanıtım anlamında sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çintimar, bunun aksine salon ve bireysel yarışlarda elde edilen başarılar nedeni ile Erzurum’un bir yükseklik kamp merkezi olduğunu tanıtma şansı yakaladıklarını belirterek, “Süper Ligde bir futbol takımımız olsaydı, buranın futbol takımları için yükseklik kampı olması da kaçınılmaz olurdu” dedi.

YÜKSEKLİK KAMPI İÇİN İDEAL

Çintimar, sunumunda ve konuşmalarında sporun turizme katkılarından bahsederken, “Beanim Üniversite tezim yükseklik kampları üzerine idi. Araştırdım, yükseklik kampının yapılacağı yer 1950 metre olması gerekiyormuş. İdeal olan yükseklik, 1950 metre. Erzurum’da yükseklik kampı için ideal bir merkez ve dünyanın sayılı illerinden biri. Ben burada tüm bölgemizdeki illeri de buna dahil ediyorum, kış turizmi ve spor kampları için spor yatırımlarının artması lazım, bütün doğu illeri buna dahil edilmeli” dedi.

Erzurum’da bugün beş tane buz salonununan olduğunu ve bu salonrların tam kapasite ile çalıştığını ve hiç boş kalmadığını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, 31 Temmuz’da Erzurum’da Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa Finali’nin Erzurum’un tanıtımına müthiş bir katkı sağlayacağını ve bu ile binlerce insanın geleceğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.