Spor Haber Girişi : 21 Mart 2014 13:29

Çintimar'dan gümüş atlayış

Çintimar'dan gümüş atlayış
Kayakla Atlama Milli takım sporcularında müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.
Erzurumajans-Kayakla Atlama Milli takım sporcularında müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Polonya'da yapılan Lotus Cup Kayakla Atlama Yarışlarında tarih yazan Muhmmet İrfan Çintimar ve arkadaşları bu kez Romanya'da başarılı atlayışlar yaptı. 19-20 Şubat 2014 tarihlerinde Romanya Rasnov'da yapılan FIS Carpat Cup Kayakla Atlama Yarışları yapıldı. Nefes kesen kayakla atlayışlar sonucunda 35 sporcu arasından sıyrılan Erzurumlu milli kayakçı Muhammet İrfan Çintimar 2.olarak gümüş madalya kazandı. Milli kayakçı, geçtiğimiz sezon elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. Milli kalakçılardan Ayberk Demir 4. Arda İpçioglu 6. Muhammet Ali Bedir 13. Münir Güngen 15. olarak yarışları tamamladı. 

ARISOY: KAYAKLA ATLAMADA GELEN MADALYA BİZİ SEVİNDİRDİ


Erzurumlu Milli kayakçı ve TOHM sporcusu Muhammet İrfan Çintimar'ın FIS Carpat Cup'da ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırması ve diğer sporcuların da başarılı atlayışları, spor severleri ve kayak camiasını mutlu etti. Aynı zamanda eski milli atlet olan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın oğlu olan Muhammet İrfan Çintimar'ın gümüş madalya kazanması, diğer milli kayakçılarında başarılı atlayışlarından duyduğu mutluluğu dile getiren Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, başarılı sporcuları kutladı. Arısoy, "Kayakla atlama gibi spor dalında ülke olarak yeni olmamıza rağmen, kısa sürede elde edilen başarılar bizleri ilerisi için ümitlendirmiştir. Bundan sonra daha da iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu çocukların arasından Avrupa, dünya ve olimpiyatlarda derece yapacak kayakla atlamacılar çıkacak" dedi.

RUSYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDİYORLAR


21-22 Şubat 2014 tarihinde Romanya'da yapılan FIS Cup yarışlarında 42 sporcu arasından sıyrılan sporcularımızdan Arda İçioğlu, Muhammet İrfan Çintimar, Ayberk Demir ile Muhammet Ali Bedir Rusya'daki COC (continental cup) yarışlarına katılmaya hak kazandı. Şu anda milli sporcularımız Rusya'da bulunuyor. Türkiye'ye kayakla atlamada gümüş madalya kazandıran Carpatların Fatihi Muhammet İrfan Çintimar, "Türkiye ve Erzurum adına büyük bir gurur duyuyorum. Ben ve arkadaşlarım daha başarılı derecelere imza atacağız" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.