Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2011 16:12

Ciritte fikstür belli oldu!..

Ciritte fikstür belli oldu!..
Kulüplerarası Cirit il Birinciliği müsabakaları 10 Haziran'da başlayacak. İki grupta yapılacak olan maçlar sonunda il şampiyonu ve Türkiye şampiyonasına katılacak olan takımlar belli olacak. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kulüplere fair

Erzurum Ajans-Kulüplerarası Cirit il Birinciliği müsabakaları 10 Haziran’da başlayacak. İki grupta yapılacak olan maçlar sonunda il şampiyonu ve Türkiye şampiyonasına katılacak olan takımlar belli olacak. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, kulüplere fair play çağırısında bulundu.

Geleneksel Spor Dalları Federasyponu ile Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği Atlı Cirit İl Birinciliği Müsabakaları 10 Haziran 2011 tarihinde Türkiye’nin ilk ve tek Cirit Oyun Alanı’nda başlayacak. Cirit Müsabakaları öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda grup belirleme ve fikstür çekilişi yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Spor Şube Müdürü Hüadaverdi Uğur ile Cirit İl Temsilcisi Selahattin Işık yönetiminde yapılan fikstür çekilişinde gruplar ve ilk hafta maçlarının programı belli oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, bu sezon bir ilke daha imza atarak, enr centilmen takıma 5 bin TL ödül vereceklerini belirterek, kulüplere maç başı belirli miktarda ulaşım ücreti de ödeyeceklerini söyledi.

Bu sezon il birinciliği maçları için radikal kararlar uygulayacaklarının altını çizen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Ata sporumuz cirite farklı bir kimlik kazandıracaklarını söyledi. Çintimar, cirite önemli bir disiplin getirmek istediklerini ve bunun içinde protokol tribününde kulüp başkanlarının dışında kimsenin oturmaması gerektiğini savundu. Cirit alanınada cirit toplayıcısının dışında kimsenin girmeyeceğini belirten Çintimar, kulüpleri de fair play ruhu ile hareket etmelerini istedi.

İKİ GRUPTA OYNANACAK

10 Haziran’da başlayacak olan Cirit müsabakalarına 16 takım katılacak. A ve B Gruplarında sekizer takım yer alıyor. A Grubunda Ejder Atlıspor, Kombinaspor, Çayırtepe Atlıspor, Akıncılar Atlıspor, Özdadaş Atlıspor, Haydarhan Atlıspor, Altınbulak Atlıspor ve Ilıca Atlıspor takımları yer alıyor.

B Grubunu ise Ilıca Termal Atlıspor, Dereboğazı Atlıspor, Erzurum Atlıspor, Ortadüzü Atlıspor, Çiftlik Atlıspor, Palandöken Atlıspor, Dadaş Atlıspor ve Ocacık Atlısphor kulüpleri oluşturdu.

Kulüpler Arası Atlı Cirit İl Birinciliği müsabakalarının açılış maçında 10 Haziran Cuma günü Ejder Aktlıspor ile Ilıca Atlıspor karşı karşıya gelecek.

Günün diğer maçları Ilıca Termal-Ovacık, Kombina-Altınbulak, Dereboğazı-Dadaş Atlı arasında oynanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.