Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2011 01:17

Cizre alev alev !...

Cizre alev alev !...
BDP içerisinde faaliyet yürüten Demokratik Özgür Hareketi (DÖKH) tarafından Cizre'de düzenlenen yürüyüş için, yaklaşık 5 bin kişi, BDP ilçe binası önünde toplandı.

Erzurum Ajans - BDP içerisinde faaliyet yürüten Demokratik Özgür Hareketi (DÖKH) tarafından Cizre'de düzenlenen yürüyüş için, yaklaşık 5 bin kişi, BDP ilçe binası önünde toplandı.

BDP ilçe binasının yanındaki duvara, 'KCK Asayiş' yazıları dikkat çekti. Burada davul zurna eşliğinde halay çeken grup, daha sonra yürüyüşe geçti. Yürüyüş yapmak isteyen BDP'liler, Dörtyol Mevkiinde, polis barikatıyla karşılaştı.

BDP ilçe yöneticiler, Cizre Emniyet Müdürü Ali Aydın Akkoç ile görüşerek yürüyüşe izin verilmesini istedi. Yapılan görüşmeler sonucu, basın açıklamasına izin verilerek, açıklama sonrasında dağılma konusunda anlaşmaya varıldı.

POLİSE SALDIRDILAR

Yapılan basın açıklamasından sonra dağılan kalabalıktan yaklaşık 100 kişilik grup, çekilme hazırlığı yapan çevik kuvvet polisine, molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırmaya başladı. Bir anda patlama sesleri ve dumanlar arasında kalan çevik kuvvet polisi de gaz bombaları ve tazyikli su ile karşılık vermesi üzerine arbede çıktı.

Göstericiler daha sonra İdil yolu üzerinde bulunan Karayolları 95'nci Şube Şefliği'ne ait binaya da molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Küçük çaplı yangıların çıktığı binanın tüm camları kırıldı. Çıkan yangınlar ise kısa sürede söndürüldü.

Çevik kuvvet polisi ile göstericiler arasında arbede, mahalle arasında devam etti. Çevre ilçelerden de takviye ekiplerin güvenlik önlemi aldığı Cizre'de gerginlik geç saatlere kadar devam etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.