İlçeler Haber Girişi : 16 Kasım 2011 11:16

Çöpler ekonomiye geri kazandırılıyor

Çöpler ekonomiye geri kazandırılıyor
Erzurum’un Oltu ilçesinde Ömer Faruk Osanmaz ile Ekrem Korkmaz isimli iki geç girişimci ortaklaşa kurdukları işletmede çöplerin geri dönüşümünü yaparak ekonomiye yeniden kazandırıyorlar.
Erzurum Ajans-Erzurum’un Oltu ilçesinde Ömer Faruk Osanmaz ile Ekrem Korkmaz isimli iki geç girişimci ortaklaşa kurdukları işletmede çöplerin geri dönüşümünü yaparak ekonomiye yeniden kazandırıyorlar.

Ömer Faruk Osanmaz ve Ekrem Korkmaz, kendilerine iş istihdamı olması için 7 ay önce banka kredisi alıp bir işletme kurdular. Pres makinası satın alan iki genç ardından işletmede çöplerin ekonomiye geri kazanımını sağlamaya başladı.

7 ayda 120 ton kağıt, 15 ton renkli plastik, 15 ton plastik şişe, 10 ton granür ve salça kutusu, teneke, demir gibi bir çok çöpü geri dönüşümle ekonomiye kazandırdıklarını ifade eden Ömer Faruk Osanmaz ile Ekrem Korkmaz, “İki arkadaş olarak ortak bu işletmeyi kurduk. İş yerinde 5-6 kişi ekmek yiyor. Oltu gibi bir yerde istihdamdır. Buraya verilecek bir destekle 15-20 kişiye ekmek kapısı olur” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.