Siyaset Haber Girişi : 30 Ocak 2016 12:46

Çözüm Süreci yarından tezi yok yeniden başlamalı

Çözüm Süreci yarından tezi yok yeniden başlamalı
ESKİ Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çözüm Süreci'nin 'yarından tezi yok başka bir isim konularak başlatılması gerektiğini' söyledi.

Erzurumajans-CNN Türk'de Taha Akyol'un Eğrisi Doğrusu programına katılan Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 'Dolmabahçe Mutabakatı'ndan daha önceden haberi olduğunu da belirterek şunları söyledi:


Dolmabahçe'den haberi vardı 


Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı. Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum.


Habur'da yaşananlar talihsizlik


 1 Mayıs 2009'da Başbakan Yardımcısı oldum. Oslo'dan başlayarak sonraki Habur'daki talihsizliğe kadar süreç ve sonrasında MİT'in adayla yaptığı görüşmeleri daha da artırarak belli aşamada sürdürüldü. Deşifre olduğu da iyi oldu.


(YENİ YÜZYIL GAZETESİ)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • safak 01 Ocak 1970 02:00

    Allah Aşkına sen bu hayata naslı bakıyorsun. adamlar her yere tünemiş onların çözüm derdi yok zaten hükmetin hatası çözüm sürecinde etkin mücadele etmemesi şimdide durdurulsun diyon yok daha ne