Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2011 13:05

Curling salonunda ilginç protesto!..

Curling salonunda ilginç protesto!..
Erzurum'da başlayan 'Türkiye Kulüpler Curling Şampiyonası'na Ankara'da çekilen kura sonucu katılamayan Yakutiye Gençlik Spor Curling Kulübü'nün sporcuları, kararı ağızlarını siyah bantla kapatarak protesto etti.

Erzurum Ajans-Erzurum'da başlayan 'Türkiye Kulüpler Curling Şampiyonası'na Ankara'da çekilen kura sonucu katılamayan Yakutiye Gençlik Spor Curling Kulübü'nün sporcuları, kararı ağızlarını siyah bantla kapatarak protesto etti. Türkiye'nin ilk ve tek Curling salonunda sessiz protesto gösterisi yapan sporcular, "Bizi kura ile eleyenler şampiyonu da kura ile belirlesinler" dediler.

İstanbul, İzmit, Ankara, Rize ve Erzurum'dan 10'u bayan toplam 26 takımın katıldığı Türkiye Kulüpler Curling Şampiyonası protesto gösterisi ile başladı. Şampiyonaya katılan Yakutiye Gençlik Spor Curling Kulübü sporcuları, Ankara'da çekilen kura ile elendiklerini öğrenince şaşkına döndü. Kulübün itirazı üzerine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şampiyonaya Erzurum'dan katılan 6 bayan kulüp arasında il seçmesi yaptı. Eğitim Gücü Kulübü'nün kurada elenmesi Federasyona bildirildi. Ancak Federasyon, Eğitim Gücü Kulübü'nün şampiyonadan çekildiğini belirten bir dilekçe ile başvuru yapılması gerektiğini söyledi. Eğitim Gücü bunu kabul etmeyince, Federasyon Ankara'da çekilen kurada elenen Yakutiye Gençlik Spor Curling Kulübü'nü şampiyonaya katılamayacağını açıkladı.

Şampiyonanın yapıldığı ilk gün olan 13 Mayıs'ta Cunling Arenaya gelen Yakutiye Gençlik Spor Kulübü sporcuları ağızlarına siyah bant vurarak bir süre tribünlerde oturdu. Şampiyonaya katılan sporcu ve izleyicilerin ilginç bakışları arasında protestolarını sürdüren Nazan Altın, Elif Yanık, Ayşe Özdemir ve Havva Kaya bir ilke imza attılar. Haklarının gasp edildiğine ileri süren takım kaptanı Nazan Altın, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştık. İlk üçün içinde kendimizi görüyorduk. Ama bayanlarda bir takım fazla olduğu için çekilen kura ile kulübümüz elenmiş. Biz buna itiraz ettik. Hakkımızın gasp edildiğine inandığımız için kararı böyle bir eylemle protesto ettik. Mağduruz" diye konuştu.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi İrfan Öcal, erkek takımlarının fazla olması nedeniyle şampiyonanın birinci etabının 5 Mayıs'ta başladığını söyledi. İkinci etabın ise bayan takımları ile birlikte 13 Mayıs günü başladığını vurgulayan Öcal, "Toplam 10 bayan ve 16 erkek takımının mücadele edeceği şampiyona 3 etapta tamamlanacak ve Curling Türkiye Şampiyonu 22 Mayıs Pazar günü oynanacak maçla belli olacak. Erzurum'dan 6'sı bayan, 5'i erkek toplam 11 takım müracaat etti. Diğer illerle birlikte 11 bayan 16 erkek takımı oldu. Bayanlarda bir takım fazla olunca Federasyon talimatnamesinde yazıldığı gibi 2009 Aralık ayında Türkiye Şampiyonasına katılmayanlar arasında olan Yakutiye'yi kura ile elemiş. Kulübün itirazı üzerine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu 6 kulüp arasında il seçmesi maçları yaptırdı. Bu seçmelerde Eğitim Gücü elendi. Federasyon kulübün dilekçe vermesini istedi. Kulüpte buna razı olmayınca Federasyon aldığı ilk kararı uyguladı" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.