Magazin Haber Girişi : 18 Ocak 2012 12:07

Dadaş Pirana guinness rekorlar kitabına aday

Dadaş Pirana guinness rekorlar kitabına aday
Erzurum'da 23 yaşına giren pirana balığına doğum günü partisi yapıldı. 23'lük pirana, Guinness rekorlar kitabına adını yazdırmak için bekliyor.
Erzurum Ajans-Erzurum'da 23 yaşına giren pirana balığına doğum günü partisi yapıldı. 23'lük pirana, Guinness rekorlar kitabına adını yazdırmak için bekliyor.
Erzurum'un en eski akvaryumcularından birinde yaşayan ve Guinness rekorlar kitabına girmeye aday pirana 23'üncü yaş gününü düzenlenen parti ile kutladı. 23'lük pirananın sahipleri ailelerinden biri olarak gördükleri balıkları için bir pasta hazırlattı. Hazırladıkları pasta üzerindeki mumları üfleyerek ihtiyar piranaya iyi ki doğdun dileklerini sunan sahipleri, balıklarının doğum günü hediyesini de unutmadı.

Doğum günü hediyesi olan balıkları afiyetle yiyen pirana çevredeki vatandaşların da ilgi odağı oldu. 23 yıl boyunca 3 ayrı dükkan ve 5 akvaryum eskiten dadaş pirana, Erzurumluların da ilgi odağı. Pirananın sahibi olan Yaşar Kıyanç hemen hemen tüm Erzurumluların bu dadaş piranayı görmek için dükkana geldiklerini söyleyerek, kentten ayrılanlardan bile telefon açıp pirananın nasıl olduğunu soranlar olduğunu dile getirdi. Aileden biri olarak gördükleri piranalarına gözü gibi bakan Kıyanç ailesi, 3 kuşak boyu
balığın bakımı ile ilgilendiğini söyledi. Dükkan sahibi Yaşar Kıyanç'ın oğlu Abdurahman Kıyanç, 89 yılında yurt dışından getirttikleri piranaya gözleri gibi baktıklarını, birçok talip çıkmasına rağmen manevi değeri bulunduğu için satmak istemediklerini ifade etti.
Abdurrahman Kıyanç, "Ben askere giderken bile babamdan sadece piranayı satmamasını istedim. 23 yıl boyunca yaşayabilmesi için özenle baktık. Doğal yaşam koşullarında normalde 3 veya 5 yıl yaşayabilecekken bugün dadaş pirana 23 yaşına bastı. Türkiye'de bildiğimiz kadarı ile bu yaşta bir pirana bulunmuyor" diye konuştu.
Baba Yaşar Kıyanç ise aileden biri olarak tarif ettiği dadaş pirananın bu yaşa gelmesi için birçok emek sarfettiklerini söyleyerek, "Dadaş piranayı çocuklarımdan ayırt etmedim" diye konuştu.

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA ADAY

23 yaşında olan pirananın bir eşinin daha bulunmadığını söyleyen Yaşar Kıvanç, "Bu yaşta başka bir pirananın yaşadığını sanmıyorum bakımı oldukça zor doğal şartlarda zaten en fazla 5 yıl yaşayabiliyorlar dadaş balığın doğum gününde Guinness rekorlar kitabına da adaylığını duyurmak istedik" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.