Bölge Haber Girişi : 08 Şubat 2011 01:14

Dadaşlara yıldızlı 10!..

Dadaşlara yıldızlı 10!..
Erzurum, dünyanın en prestijli kış oyunlarıorganizasyonunu yüzünün akıyla tamamladı.

Erzurum Ajans-Erzurum, dünyanın en prestijli kış oyunları organizasyonunu yüzünün akıyla tamamladı. Kapanış töreninde konuşma yapan AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, tribünlerin protestolarına maruz kaldı

Dadaşlara yıldızlı 10 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, resmi kapanış töreniyle sona erdi. Cemal Gürsel Stadı’nda düzenlenen töreni, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, milletvekilleri, yetkililer, sanat ve spor dünyasından ünlüler ve vatandaşlar izledi.

FISU Bayrağı Slovenya’ya

Atlı kızakla kürsüye gelen Bakan Özak, “25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. 11 gün boyunca tüm güzellikleri birarada, Anadolu’nun zirvesinde yaşadık” dedi. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de, FISU bayrağının hakkıyla 26. oyunlara ev sahibi olacak Slovenya’nın Maribor kentine teslim edildiğini söyledi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER’E ISLIKLI ŞOK’ TEPKİ

Oyunların kapanış töreninde ev sahibi olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, stadyumu dolduranların şok tepkisiyle karşılaştı. Konuşmasına ıslık ve ’yuh’ sesleri altında başlayan Küçükler, tepkiyi bastırmak için sesini yükseltti. Erzurum’un tarihi günler yaşadığına dikkat çeken Küçükler, sporun barış ve kardeşlik olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Kemal Tamer, FISU bayrağını FISU Başkanı George Killian’a teslim etti. Killian, 26’ncı Üniversite Kış oyunlarını organize edecek Slovanya’nın Maribor kentinden gelen temsilciye bayrağı verdi. Konuşmalarını tamamlayanlar yine atlı kızaklarla protokol tribünü önüne kadar taşındı. Protestonun, yerel yönetim hizmetlerinin yetersiz olmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Nuh’un Gemisi ve Troya

Konuşmalardan sonra Anadolu Ateşi Gösteri Grubu, “Nuh’un Gemisi” ve “Troya” adlı bir gösteri sundu. İlk kez atlı kızakların kullanıldığı gösteride, açılışta atı üstünde stada girerek, elindeki ciritle sahanın ortasındaki “Big Bang” adlı dev meşaleyi ateşleyen, 76 yaşındaki ak sakallı ciritçi Baki Bayraktutan da yer aldı. Büyük alkış alan gösterinin ardından Kıraç da bir konser verdi. Tören havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.