Spor Haber Girişi : 14 Şubat 2012 13:52

Dağcılar 18 şubat'ta konaklı'da kamp kuracak

Dağcılar 18 şubat'ta konaklı'da kamp kuracak
Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan, Kış Gelişim Eğitim kampı 18- 24 Şubat günleri Palandöken Dağının Konaklı bölgesinde yapılacak.
Erzurum Ajans-Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programında yer alan, Kış Gelişim Eğitim kampı 18- 24 Şubat günleri Palandöken Dağının Konaklı bölgesinde yapılacak.

Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Artvin, Bitlis, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Van’dan olmak üzere faaliyete toplam 33 ilden 107 sporcu katılacak.
TDF Eğitim talimatına göre Yaz Eğitimlerini başarı ile tamamlayan, Kış Temel Eğitimini almış başarılı olmuş sporcuların katılabileceği eğitim faaliyetinde katılımcılara Kış Gelişim Eğitimi programında yer alan kış dağcılığı ile ilgili ileri seviye bilgiler teorik ve pratik olarak verilecek.

Karakışta ağır doğa koşullarına meydan okuyacak olan dağcılar, beslenmelerini kendi olanakları ile sağlayacak ve kutup tipi çadırlarda konaklayacak. Eğitim sonunda sınav yapılacak ve başarılı olan kursiyerler, bir sonraki aşama olan ileri seviye kar- buz eğitimi almaya hak kazanacak. Başarısız olan kursiyerler ise bir yıl sonra bu eğitimi yeniden kendi olanakları ile alacaklar.

T
ürkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Alaattin Karaca, etkinliklerini her dönemde farklı illerde yaparak iç turizmin gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını bildirdi. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, görevde bulunduğu 14 yıl içinde Erzurum’da 30 ayrı etkinliğe imza attıklarını belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.