Erzurum Haber Girişi : 31 Ekim 2011 15:50

Dağcılar Cumhuriyet ve Şehitler için tırmandı

Dağcılar Cumhuriyet ve Şehitler için tırmandı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet ‘in kuruluşunun 88. Yıldönümü anısına Palandöken Dağı’na “Cumhuriyet Tırmanışı” düzenlendi.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet ‘in kuruluşunun 88. Yıldönümü anısına Palandöken Dağı’na “Cumhuriyet Tırmanışı” düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Şehitleri Anma tırmanışı büyük bir ilgi gördü.

Sabahın erken saatlerinde 100. Yıl Parkı’nda şehitler anıtı önünde toplanan dağcılar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Antrenörü Çetin Bayram ve Dağcı Liderleri nezaretinde Palandöken Dağı’nın yolunu tuttu.

Dedeman Oteli önünden “Cumhuriyet Tırmanışı’na start veren dağcılar. Ejder tepesine kadar yürüdü. Ejder zirvesinde Dev Türk Bayrağını açan dağcılar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Şehitlerin ruhuna dua okuyan dağcılar, zirve defterini imzaladıktan sonra tırmanışı tamamlayarak geri döndüler.

Türk gençlerin yanı sıra yabancı konuklarda tırmanışa katılırken, dağcılar ellerindeki Türk bayrakları ile Palandöken’in karlı yamaçlarında yürüdüler.
Palandöken Kayak Merkezi’nde görev yapan Jandarma ekipleri de dağcılara büyük bir destek vererek takdir topladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.