Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2011 11:43

Demirci dünya ikincisi oldu!..

Demirci dünya ikincisi oldu!..
Hollanda'da düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları'nda Erzurum Aziziye Fen Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Demirci'nin, dünya ikincisi olarak Gümüş madalya kazanması okul yönetimi tarafından sevinçle karşılandı.

Erzurum Ajans-Hollanda'da düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları'nda Erzurum Aziziye Fen Lisesi öğrencilerinden Yunus Emre Demirci'nin, dünya ikincisi olarak Gümüş madalya kazanması okul yönetimi tarafından sevinçle karşılandı.

Aziziye Eğitim Kurumları'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Aziziye Liseleri Müdürü Mustafa Gürhan, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 17-23 Temmuz tarihleri arısında düzenlenen 52. Dünya Matematik Olimpiyatları'na 101 ülkeden 562 yarışmacı öğrencinin katıldığını bildirdi.

Gürhan, Türkiye Bilimsel Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan matematik milli takımında yer alan Özel Aziziye Lisesi öğrencisi Yunus Emre Demirci'nin dünya ikinciliğini elde ettiğini kaydetti.

Öğrencilerine her alanda Türkiye ve dünyayla yarıştığı bir ortam oluşturma gayreti içinde olduklarını belirten Gürhan, şunları söyledi:

" Eğitimsizliği, bilgisizliği, cehaleti en büyük düşman kabul ediyoruz. Atatürk'ün çizdiği yolda gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışarak, Türkiye'nin aydınlık geleceğine hizmet vermeye çalışmaktayız. Özel Aziziye Eğitim Kurumları olarak yetiştirdiğimiz bilimsel kahramanlarla hayallerimizi süsleyen örnek bir ülke olma azmindeyiz. Ayrıca öğrencimizin yetişmesinde emeği olan olimpiyat koordinatörümüz matematik öğretmeni Yüksel Demir'i öğrencilerimizin ailelerini, Milli Eğitim camiasını, okul yönetim kurulunu, okul aile birliğini, okul idareci ve öğretmenlerini, ayrıca okul personelini tebrik ederim. İmkanları daha da geliştirmekte olan Özel Aziziye Eğitim Kurumları ismi kadar yüce başarılara imza atmaya devam etmektedir. "

Aziziye Eğitim Kurumları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Çolak da toplantıda yaptığı konuşmada, nitelikli eğitimin önemine değinerek, toplum kalitesinin yükselmesinin gençlerin başarılarıyla mümkün olacağını kaydetti.

Yunus Emre Demirci ise matematik olimpiyat sorularının lise matematiğine göre zor olduğunu belirterek, soruların zekanın yanında ciddi tecrübe gerektiren sorulardan oluştuğunu ifade etti.

6 yıldır olimpiyatların içerisinde olmasından dolayı çalışma programının da farklı zamanlarda farklı şekillerde olduğunu belirten Demirci, şunları söyledi:

"Hem öğretmenimden ders alıyor hem de kendim çalışıyordum. Bir yandan da okul derslerimi ihmal etmemeye özen gösteriyordum. Çalışma işini ciddi tutuyordum. Yazları bile boş geçirmiyor, bazen TÜBİTAK yaz kampına bazen okulumuz özel Aziziye Fen Lisesi'nin yaptığı olimpiyat yaz kamplarına katılıyordum. "

Konuşmaların ardından Yunus Emre Demirci, Aziziye Eğitim Kurumları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çolak tarafından altınla ödüllendirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.