Türkiye Haber Girişi : 08 Temmuz 2023 11:01

Denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere müjde

Denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülere müjde
Korona izni ile dışarı çıkan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılanlar tekrar cezaevine dönmeyecek.

Korona izni ile dışarı çıkan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılanlar tekrar cezaevine dönmeyecek.

 

TBMM komisyonunda kabul edilen kanun teklifine göre koronavirüs salgını nedeniyle izinde bulunan hükümlülerden, denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar tekrar cezaevine dönmeyecek. Bunun yanı sıra denetimli serbestlikte olanların yükümlülükleri kalkacak, fakat suç işleyenler doğrudan cezaevine alınacak.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" kabul edildi. Buna göre 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla Kovid- 19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, tekrar cezaevine dönmeyecek ve kalan sürelerini denetimli serbestlik altında infaz edecek.

 

 

ŞARTLAR YENİDEN DÜZENLENDİ

 

31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumunda bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumuna ayrılabilecek. Ayrıca, bu hükümlüler cezalarının süresine göre en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmak şartıyla 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe ayrılabilecek. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.