Spor Haber Girişi : 10 Ekim 2012 13:30

Denizli'de atlı cirit gösterisi nefes kesti

Denizli'de atlı cirit gösterisi nefes kesti
Uluslararası Medeniyetler İttifakı, Geleneksel Sporlar Festivali kapsamında karşılaşan atlı cirit takımları, sergiledikleri performansla nefes kesti.
Erzurum Ajans-Uluslararası Medeniyetler İttifakı, Geleneksel Sporlar Festivali kapsamında karşılaşan atlı cirit takımları, sergiledikleri performansla nefes kesti.

Denizli Belediyesi Spor Toto Spor Kompleksi’nde bugün başlayan oyunlara 25 ülkeden 450 sporcu katılıyor. 10-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin ilk gününde vatandaşlar ve öğrenciler oyunlara yoğun ilgi gösterdi. Atlı ciritin yanı sıra aba güreşi, Sumo güreşi, atlı kızak gibi oyunların da oynanacağı festival 14 Ekim’de yapılacak final müsabakalarıyla sona erecek.

Geleneksel Sporlar Festivali’nin ilk gününde atlı cirit oynayanları izlemeye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci geldi. Festival saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, atlı cirit sporcuları atın üzerinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Festivalin Denizli için hayırlı olmasını dileyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’miz böylesine bir festivali hak ediyordu. Biz de Denizli için en güzelini yapmaya çalıştık. Bize bu süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, festivalde sergilenecek olan oyunların tüm medeniyetlerin değişik oyunları olduğunu belirterek, bu oyunların Türkiye’de ilk olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından başlayan oyunlarda Sivasspor ile Erzurum Atlı Spor Kulübü karşılaştı. Vatandaşların meraklı gözlerle izlediği Atlı Cirit oyunu sırasında heyecanlı anlar yaşandı. Oyun gereği birbirlerine ellerindeki ciritlerle saldıran, takımlar özellikle öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.
Dört gün sürecek oyunların son gününde final müsabakaları yapılarak dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.