İlçeler Haber Girişi : 28 Aralık 2011 13:57

Dezenfektan tüneli hizmette

Dezenfektan tüneli hizmette
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın Türkiye`de 38 il ve ilçeye hibe ettiği dezenfektan tünellerden biri de Oltu`ya kuruldu.
Erzurum Ajans-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın Türkiye`de 38 il ve ilçeye hibe ettiği dezenfektan tünellerden biri de Oltu`ya kuruldu.

Oltu Belediyesi Mezbahanesi yanında kurulan dezenfektan tüneli sayesinde salgın ve bulaşıcı hayvan hastalıklarının ilçeye girişinin engellenmesi amaçlanıyor.
Dezenfektan tüneli sayesinde artık ilçeye girecek hayvanların kontrol altına alınabilmesi amacıyla, canlı hayvan ve hayvansal ürün taşıyan kara taşıtları ile riske konu olan her türlü taşıma aracı dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre aktif ve yoğun hayvan giriş-çıkışının yaşandığı Türkiye`de 38 il ve ilçeden birisi olan Oltu`nun da bu imkândan yararlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Oltu`ya hayvan sevklerine gelen araçlara bundan böyle dezenfektan tünelinden geçtikten sonra yurtiçi veteriner sağlık raporu düzenleneceği öğrenildi.
B
u sistemin hayvancılık sektörüne güven vereceğini aktaran Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, dezenfektan tünelinin hastalıklarla mücadelede daha etkin bir rol üstleneceğine işaret edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.