Diriliş Erzurum

BB Erzurumspor haftalar sonra kazanmayı başardı... 

Hem de öyle bir kazanmak ki sıradan bir üç puan değil adeta 12 puan değerindeydi... 

Karşılaşmaya geçtiğimiz haftaların esintisiyle vasat ve mücadele gücünden yoksun başlayan bir BB Erzurumspor vardı. Özellikle ilk yarım saatlik dilimde oyunun kontrolü tamamen konuk ekipteydi diyebiliriz. 

İlk yarının son on dakikasıyla birlikte özellikle eleştirilerin odak noktasındaki isimlerden Sunu’nun sorumluluk alan futboluyla oyunda ki denge kuruldu. 

İkinci yarıda Sunu ve Eduok ile etkili olmaya çalışan BB Erzurumspor’da İbrahim ve Emrah hamleleri maçı bekli de sezonu kurtardı.. 

Bu senaryoyu Fenerbahçe maçında yaşamıştık. İbrahim ve Emrah oyuna girerek maçı 2-0 dan 2-2 ye getirmişlerdi. 

Dün yine Emrah’ın girmesiyle ön bölgede ki  üretkenlik ve kreatiflik sorunu aşılırken, İbrahim’in girmesiyle de Orta saha da ki pas trafiği akıcı bir hal aldı. 

Nitekim Eduok’un çabası, Emrah’ın yetenekleriyle  çabuk futbolunu bir araya getirmesi ve İbrahim’in pozitif futbolu mavi beyazlı ekine galibiyet getirdi. Tabi bu isimlerin yanında Sehic ve Hakan Arslan’ı da unutmamak lazım. 

Bana kalırsa BB Erzurumspor 37 puan toplarsa ligde kalacaktır. Zaten  son 6 sezon 37 puanla düşen yok. Bu periyotta kilit maç Akhisar maçıydı. Erzurum bu maçtan istediğini alarak hem özgüven kazandı hemde rakiplerini baskı altına aldı diyebiliriz. 

Dadaşların küme de kalma savaşında en büyük rakibi Göztepe olacaktır. O yüzden haftaya oynanacak mücadele çok kritik... Kazanamıyorsan kaybetme mantığının  geçerli olabileceği bir karşılaşma.Rakip son haftalarda ki kötü sonuçlardan dolayı inanılmaz baskı altında. Bu durumu lehimize çevirebilirsek İzmir’den istediğimizi alırız.

Ancak rakibin baskı altında olmasıyla  beraber sizin ne oynayacağınız da önemli... Futbolcuların bireysel özelliklerini takım olarak mücadeleyle bir araya getirip sahaya yansıtabilmek bu maç için kilit nokta.. Akhisar, geçen hafta Göztepe’yi yenerken mücadele gücüyle ayakta kaldı. Çünkü gol bulamadığı her dakika aleyhine işleyen bir Göztepe olacaktır... 

Ligde kalma anlamında bundan sonra herşey Erzurum’un elinde...

Ve...

Herşeyin tükenmek üzere olduğu bir dönemde eleştirilen isimler ekstra performans göstererek maç çeviriyorsa ve bu galibiyet göz yaşlarıyla taçlandırılıyorsa işte bu Dirilişin habercisidir... 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Bora güven 01 Ocak 1970 02:00

    Bence de rakibi yorup emrah ve İbrahim sonradan oyuna dahil edilip puanları toplaya biliriz. Erzurumspor un düşmeyeceği inancındayım.

  • Çağrı 01 Ocak 1970 02:00

    Bence opset yerine rashat muhammed i oynatmalı kadro güzeldi ama rashat olsaydı daha güzel olurdu ama dünki fotbol gibi bir oyun sergilersek göztepe bizi yener daha canla başla oynamamız lazım.