Bölge Haber Girişi : 27 Eylül 2010 17:08

Dış cephe boyaması devam ediyor!..

Dış cephe boyaması devam ediyor!..
Erzurum'da 2011'de yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, binalardaki dış cephe boya çalışmaları devam ediyor.

Erzurum Ajans-Erzurum’da 2011’de yapılacak Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi, binalardaki dış cephe boya çalışmaları devam ediyor. Oyunlar öncesi binalardaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirten

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kar yağmadan önce çalışmaların bitirileceğini söyledi.

27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesi Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerindeki binaların dış cephe boyaları Büyükşehir Belediyesi ile bir boya şirketi tarafından yapılıyor. Ev ya da iş yerlerinin dış cephe boyasını yeniletmek isteyenlere, Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla yüzde 50 indirim yapan firma 6 ay vadeyle binaları boyuyor. Şu ana kadar kent merkezinde 500 konut ve işyerinin dış cephe boyasını yeniletmek için kendilerine müracaat ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, özelikle Üniversite - Yenişehir kavşağındaki konutların dış boya talebinde bulunduğunu kaydetti.

Kent merkezinde boyası döküldüğü, yağmur ve kar suyu lekeleri oluştuğu için kötü görüntü oluşturan binalardaki boya masrafının yüzde 50’sini karşıladıklarını aktaran Başkan Küçükler, "Erzurum artık dünya kenti olma yolunda önemli bir mesafe aldı. 2011 Kış Oyunları öncesi il merkezindeki görüntü kirliliğine neden olan binaların dış cephelerini yenilemek için 28 Temmuz'da başlattığımız pilot uygulama olumlu sonuç verdi. 2.5 aylık süre içerisinde 500 kadar işyeri ve konut dış cephe boyaması için müracaat etti. Yapılan başvurların tamamını değerlendirdik. Kar düşene kadar yaklaşık bin konut ve işyerinin dış cephe boyamasını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.