Bölge Haber Girişi : 01 Temmuz 2010 13:10

Diyanet İşleri Başkanı Erzurum'da!..

Diyanet İşleri Başkanı  Erzurum'da!..
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ezan sesinin düşürülmesi tartışmasına açıklık getirerek, herhangi bir düşürülme olmayacağını, sadece megafondan kaynaklanan hışıltılara bir ayar yapılarak ezanı okuyanın sesinin daha güzel çıkması için çalı

Erzurum Ajans-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ezan sesinin düşürülmesi tartışmasına açıklık getirerek, herhangi bir düşürülme olmayacağını, sadece megafondan kaynaklanan hışıltılara bir ayar yapılarak ezanı okuyanın sesinin daha güzel çıkması için çalışmalar yapılacağını belirtti.

Bugün uçakla Erzurum'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Medyada ezan sesi konusunda yapılan tartışmanın gereksiz bir tartışma olduğunu vurgulayan Bardakoğlu, şöyle konuştu:


"Bizim milletimiz hiçbir zaman ezan sesini tartışma konusu yapmaz. Her zaman herkesin ahenkle dinleyeceği bir ezanın okunması için gayretteyiz. Milletimizin talebi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın düşünceleri arasında bir fark yoktur. Çevreyi rahatsız etmeden, ses ayarını iyi tutarak bu hoparlörün mekanik hışıltısına kurban gitmeden insan sesini güzel yansıtacak Ezan-ı Muhammediye'i okumaktır. Gayretimiz bu yöndedir. Medyaya yansıyan tartışmalar ciddi bir tartışma değildir."


Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, ayrıca Ramazan'dan önce kadro boşluklarını tamamlamak istediklerini ifade ederek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün Diyanet İşleri konusu görüşülecek. 11 binden fazla camimizde kadromuz yok. 5 bin açıktan atama izni gelirse vekil imamlar ile birlikte Ramazan ayına önümüzdeki kış dönemine kadro eksik olmadan gireriz" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.