Spor Haber Girişi : 22 Ağustos 2017 16:15

Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu 1. Genel Kurulu yapıldı

Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu 1. Genel Kurulu yapıldı
Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu'nun 1. Olağan Genel Kurulu Erzurum'da yapıldı.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu'nun 1. Olağan Genel Kurulu Erzurum'da yapıldı. Hafta sonu Ata Sporları Federasyonu Genel Koordinatörü Hacı Sürmeneli'nin katılımıyla Atatürk Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Genel Kurul sonucu kurucu başkan Erdal Korkmaz oy birliği ile yeniden başkan seçildi.

Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu, Doğu Anadolu'da bulunan il ve ilçelerdeki geleneksel spor dallarının tanıtımı, yapılması ve yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Özellikle gençlerin ata sporlarına ilgisini çekmek ve onları aktif spor hayatına kazandırmayı hedefleyen Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu kısa sürede bölge illerinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak konfederasyon olma yolunda ilerliyor.

Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu (DAASF) Başkana Erdal Korkmaz, Erzururmajans'a yaptığı açıklamada, federasyon olarak yaya okçuluğu, atlı okçuluk ve cirit gibi bir çok geleneksel spor dalının tanıtılması, yaygınlaştırılması ve yapılmasını planladıklarını anlattı.



Federasyon Başkanı Korkmaz, ''Federasyon olarak geleneksel ata sporlarımızın gençlere tanıtılması ve bu spor dallarını yaygınlaştırılarak yapılmasını sağlamak için  Atatürk Üniversitesi'nde bu dallarla ilgili akademik ve pratik çalışma planları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde federasyon olarak yapacağımız çeşitli etkinliklerle ata sporlarımızın yaşatılması ve gençlerimiz tarafından yapılmasına öncülük yapacağız '' diye konuştu.

Erdal Korkmaz'in başkanlığındaki Doğu Anadolu Ata Sporları Federasyonu'nun Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Hacı Sürmeneli, İsmail Kelpetin, Erdal Baştemur, Emrah Aydın, Selçuk Çavuşoğlu, Fahri Gürdal, Lokman Arıcıoğlu, Kasım Mutlu, Sedi Sulan ve Osman Elmalı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.