Erzurum Haber Girişi : 05 Temmuz 2021 15:05

Doğu'da aşılama yavaş ilerliyor

Doğu'da aşılama yavaş ilerliyor
Tüm Türkiye'de hızlanan aşılama programı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde yavaş ilerliyor. 

ERZURUM AJANS - Türkiye'de yapılan toplam COVID-19 aşı sayısı 53 milyon dozu geçti. Ancak Doğu ve Güneydoğu'da aşılama, hala istenilen seviyede değil. 


Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında başlatılan aşılama programı, yeni uygulamaların eklenmesiyle devam ediyor. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın aşı haritasına göre iller ve bölgeler arasında adeta uçurum var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşılama oranının diğer bölgelere kıyasla daha düşük olduğu görülüyor.

 


İlk aşılamanın yapıldığı 13 Ocak tarihinden itibaren Türkiye'de 53 milyon 393 bin 248 kişi aşılandı. 5 Temmuz günü itibarıyla 23 ilde toplam 5 milyon 500 bin 242 kişiye aşılama yapıldı. Bölge illerinde aşılama oranları, Türkiye ortalamasının gerisinde. 

 

Tabip Odaları, bölgede aşılamanın yavaş ilerlemesinde, aşı reddinin etkili olduğunu savunurken, bölgede okuma yazma ve Türkçe bilmeyenler için randevu sisteminin ciddi bir sorun olduğunu da belirtiyor.

 

Doğu'nun başkenti olarak nitelendirilen Erzurum'da da son verilere göre 363 bin 471 kişi  aşı yaptırdı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dvt 06 Temmuz 2021 10:19

    kent meydanına çadır kurmuş aşılama için bekliyorlar. Aşılar -70 derece altında özelliğini kaybediyor +30 derece sıcakta orda aşılama için beklemek ne derece doğru merak ediyorum.