Erzurum Haber Girişi : 14 Aralık 2012 12:08

Doğu'da ilk ARİ belgesi verildi

Doğu'da ilk ARİ belgesi verildi
Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ARİ belgesi Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Er-Palan işletmesini verildi.
Erzurumajans-Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk ARİ belgesi Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Er-Palan işletmesini verildi.

Tarım Bakanlığı tarafından başlatılan işletmeden sofraya sağlık ve kaliteli ürün politikası çerçevesi içerisinde gıdaların izlenebilirliği ve güvenebilirliği oluşturmak için işletmelere ARİ hale getirebilmek için çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmanın aşamaları Brucelle ve Tüberküloz hastalıkları yönünde test uygulamaları sonucunda uygun olan işletmelere ARİ belgesi verilmekte. Doğu Anadolu Bölgesinde bu belge ilk olarak Er-Palan işletmesine verildi.

Belge takdimi öncesinde konuşan Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, “Erzurum ve ülke tarımı adına çalışmalarından dolayı Er-Palan yönetim kuruluna teşekkür ediyorum “ dedi.

Konuşmanın ardından Er-Palan işletmesinin yönetim kuruluna ARİ belgesi verildi.
Belge takdimi sonrasında konuşan Er-Palan Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Büçge, “Aşkale Kesik köprü mevkiinde başlamış olduğumuz projenin en önemli aşamalarından biri olan tüm hastalıklardan arındırılmış Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının vermiş olduğu ARİ belgesini almaya hak kazanmış bulunmaktayız. Bu belgenin önemi bilindiği üzere inek sütünden ve etinden insanlara bulaşan Brucelle ve Tüberküloz gibi hastalıklardan arındırılmış olduğuna dair önemli bir belgedir. Amacımız bölgemizde kaliteli ve sağlıklı süt ve et ürünlerini halkımıza sunmaktır. Çiftliğimiz bin 500 dönüm arazi üzerini kurulmuş ve 350 sağmal inek, 200 besi danası, 150 buzağı olmak üzere toplam 700 hayvanımız bulunmaktadır.” diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.