Bölge Haber Girişi : 09 Şubat 2011 15:46

Doğu'da kar temizleme çalışmaları!..

Doğu'da kar temizleme çalışmaları!..
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı sonrasında, belediye ekipleri kaldırımlardaki buzları temizlerken, Özel İdare ve Karayolları ekipleri de kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı sonrasında, belediye ekipleri kaldırımlardaki buzları temizlerken, Özel İdare ve Karayolları ekipleri de kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürüyor.

Akdeniz üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altındaki bölgede, aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 87, Ardahan'da 22, Muş'ta 8, Bingöl'de 6 ve Iğdır'da 5 olmak üzere toplam 128 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerce de buz tutan kaldırımlar kazma küreklerle temizleniyor.

Erzurum'da son 24 saat içerisinde 1'i doğum vakası olmak üzere 8 hastanın bulunduğu yerleşim birimlerindeki kapalı yollar, karla mücadele ekipleri tarafından açılırken, hastalar İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 21, Erzurum'da 14, Kars'ta 13, Ardahan'da 10, Iğdır'da 5 ve Erzincan'da 4 derece ölçüldü.

Öte yandan, İkizdere-İspir, Kağızman-Tuzluca, Akşar-Gaziler-Karaurgan ve Sarıkamış-Karaurgan karayollarında kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.