Bölge Haber Girişi : 17 Aralık 2013 13:19

Doğu'da kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı

Doğu'da kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı
Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Kars'ta yaşanırken yetkililer önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediği belirtti.
Erzurumajans-Sibirya soğuklarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyle Kars'ta yaşanırken yetkililer önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediği belirtti.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde önümüzdeki günlerde soğuk hava ve buzlanma etkili olacak. Gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 20, Erzurum'da eksi 14, Erzincan'da eksi 13, Ağrı'da eksi 16, Iğdır'da eksi 9 ve Ardahan'da eksi 12 derece olarak ölçüldü. Soğuk havaların hakimiyetini sürdürdüğü Erzurum'da birçok ev ve araçların camları buz tutarken, çatılarda dev buz sarkıtları oluştu. Yetkililer, yoğun sis, buzlanma ve çığ tehlikesi karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.