Bölge Haber Girişi : 20 Ocak 2012 13:13

Doğu'da kara kış hakim

Doğu'da kara kış hakim
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkilerken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece ile Erzurum'da ölçüldü.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi yaşamı olumsuz etkilerken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece ile Erzurum'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 21, Bayburt'ta eksi 17, Ardahan'da eksi 16, Kars ve Ağrı'da eksi 15, Erzincan'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 2 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava
sıcaklıklarının da Ardahan'da eksi 10, Bayburt'ta eksi 9, Erzurum'da eksi 7, Erzincan, Ağrı ve Kars'ta eksi 6, Iğdır'da 5 derece olması bekleniyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 185, Ağrı'da 72 ve Iğdır'da 6 olmak üzere 263 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum'da son 24 saatte yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 13 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.

Öte yandan Erzurum'da kara kış ulaşımı da olumsuz etkilerken, Palandöken'de kara saplanan ESKİ'ye ait vidanjör uzun süre kurtarılmaya çalışıldı. Yaklaşık 5 saat saplandığı yerden çıkarılamayan vidanjör, snow track ile çıkarıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.