Erzurum Haber Girişi : 11 Mart 2024 15:38

Dolandırıcılık olaylarında dikkat çeken artış!

Dolandırıcılık olaylarında dikkat çeken artış!
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte dolandırıcılık vakalarının yüzde 137 oranında arttığını söyleyerek vatandaşları uyardı.
Dolandırıcılık olaylarında dikkat çeken artış!

Özellikle sosyal medya ve telefon üzerinden gerçekleşen dolandırıcılık olaylarından söz eden Vali Çiftçi, “Halkımızı uyarıyorum. Lütfen bu tür kişilere itibar etmeyiniz, kanmayınız, kimseye para göndermeyiniz. Polis, savcı, asker sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez” dedi. 

 

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşen asayiş ve güvenlik toplantısına İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile şube müdürleri katıldı. 

 

 

Toplantıda konuşan Vali Çiftçi kent genelinde dolandırıcılık olaylarının yüzde 137 oranında arttığına dikkat çekerek, “2023 ve 2024 yılının ocak ve şubat ayları asayiş oranlarına göz attığımızda, mal varlığına karşı işlenen suçlarda “dolandırıcılık” olaylarının yüzde 137 arttığını tespit ettik. Özellikle sosyal medya veya telefon üzerinden gerçekleştirilen “nitelikli dolandırıcılık” olaylarında ilimizde ve ülke genelinde bir artış söz konusu.

 

Halkımızı uyarıyorum. Lütfen bu tür kişilere itibar etmeyiniz, kanmayınız, kimseye para göndermeyiniz. Polis, savcı, asker sizden telefonla para talep etmez, bankaya gitmenizi istemez. Öte yandan; Kaçakçılık ve organizesuçlar, Uyuşturucuyla mücadele, Düzensiz göç hareketleri, Terörle mücadele konularında, Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımız tüm birimleriyle etkili bir mücadele yürütmektedir. Gayemiz; daha huzurlu, daha güvenli bir Erzurum’dur. Bu konuda hem Emniyetimiz hem Jandarmamız bütün ihbar ve şikâyetleri değerlendirmekte, emniyet ve asayişin maksimum seviyede olması için gayretle çalışmaktadır” diye konuştu. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.