Eğitim Haber Girişi : 16 Mart 2012 10:45

Dr. Heechul Lee AÜ'de öğrencilerle biraraya geldi

Dr. Heechul Lee AÜ'de öğrencilerle biraraya geldi
Güney Kore Başkonsolosu Dr. Heechul Lee, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Küresel Gelişim ve Etkileşim Kulübünün davetlisi olarak geldiği Erzurum’da öğrencilerle bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Güney Kore Başkonsolosu Dr. Heechul Lee, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Küresel Gelişim ve Etkileşim Kulübünün davetlisi olarak geldiği Erzurum’da öğrencilerle bir araya geldi.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Anfi Salonunda düzenlenen konferansa katılan Güney Kore Başkonsolosu Dr. Heechul Lee, Türkiye ile Güney Kore ilişkilerini değerlendirdi. Türkiye hayranı olduğunu ifade eden Lee, iki ülke arasında ki diplomatik ilişkiler ve ticaret hacmiyle ilgili öğrencileri bilgilendirdi.
Öğrenciler tarafından çok yoğun bir ilgiyle karşılaşan Güney Kore Başkonsolosu Dr. Lee, “Biz kültür olarak aynıyız. Geçmişte aynı coğrafya da büyüdük. Bu yüzden birçok ortak yönümüz var” dedi.
Lee, Türklerin misafirperverliğine de değinerek “Sizlerin büyüklerinize olan saygınız, ailece oturup yemek yeme alışkanlıklarınız çok güzel. Tas kebabı bizde de sizde de ortak yemek kültürümüz” diye konuştu.
Konuşmasında Türkiye’nin her geçen yıl daha da geliştiğini kaydeden Güney Kore Başkonsolosu Dr. Lee, “Bundan yaklaşık 5 yıl önce Türkiye’ye gelmiştim. Bu 5 yıl zarfında Türkiye’yi çok daha fazla gelişmiş gördüm. Türkiye ile Güney Kore arasında ki ticari ilişki de her geçen gün daha fazla artıyor” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.