Bölge Haber Girişi : 09 Aralık 2010 16:11

Dubleks WC suskunluğu!..

Dubleks WC suskunluğu!..
Tarihi Medrese'nin önüne yaptırılan dubleks tuvaletleri Kültür Müdürü Öztürk yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Erzurum Ajans-Tarihi Medrese’nin önüne yaptırılan dubleks tuvaletleri Kültür Müdürü Öztürk yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Öztürk: Herkesin yargı hakkı var

ÇİFTE Minareli Medrese’nin önünü Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan dubleks tuvaletlere tepkiler giderek artarken, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, ‘Vatandaş Fikret’ olarak konuyu yargıya taşımayı düşündüğünü ancak kararını henüz vermediğini söyledi. Her vatandaşın yargıya gitme hakkı olduğunu ifade eden Öztürk, “Ben tüm kurul üyelerini aradım. Projeye onay vermemeleri konusunda fikrimi söyledim. Ancak kurul üyeleri onay verdi” dedi.

Kurul’dan tuvalet onayı!

KÜLTÜR ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürü Lokman Kemaloğlu ise Palandöken’in sorularını “Kurul bir karar aldı, bunu yorumlayamam” cevabını verdi. Tarihi eserleri korumakla görevli olan Kurul’un tarihe yapılan bu saygısızlığa nasıl onay verdiği sorusu da cevapsız kaldı. Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan da ısrarlı sorularımıza sadece “Elimden birşey gelmiyor, müdahale edemiyorum” demekle yetindi.

Küçükler’e göre çok güzel olmuş

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise Çifte Minareli Medrese’nin önüne yaptırdıkları tuvaletlerin kesinlikle tarihi eserin önünü kapatmayacağını açıkladı. Tuvaletlerin yapımına başlamadan önce de bazı eleştiriler aldıklarını belirterek, “Çalışmalar önümüzdeki yıl bitecek. Çevre düzenlemesi bittiğinde ne kadar güzel olduğunu herkes görecek” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.