Spor Haber Girişi : 22 Temmuz 2019 11:15

Dünya şampiyonası için yine Palandöken'i mesken tuttu

Dünya şampiyonası için yine Palandöken'i mesken tuttu
Elvan Abeylegesse, dünya atletizm tarihinde bilinen, çok önemli bir isim.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Elvan Abeylegesse, dünya atletizm tarihinde bilinen, çok önemli bir isim.

1999 yılında ENKA kulübü tarafından Türkiye’ye getirilen ve o günden beri Türkiye adına yarışan Etiyopya asıllı Elvan, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarındaki önemli başarılar ile Türkiye’nin de gururu, parmakla gösterilen sporcularından biri oldu.

Son yıllarda katıldığı şampiyonalara Erzurum’da hazırlanan Elvan, Eylül ayında Katar’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası için de kamp için tercihini yine Erzurum’dan yana yaptı.

Katar’ın Doha şehrinde Türkiye’yi maratonda temsil edecek olan Elvan Abeylegesse, Palandöken’in ona artık uğur getirdiğine inanıyor, Erzurum tercihinin kesinlikle doğru olduğunu düşünüyor.



Bu defa 7 yaşındaki kızını da beraberinde getiren Elvan, onu da sürat patenine yönlendirdi ve Short Track antrenörlerinden eski milli atlet Adem Belir’e teslim etti. Kızının da sürat patenci olmasını isteyen anne Elvan Abeylegesse, kendileri gibi Palandökende kamp yapan Sürat Pateni Milli takımının kampını ziyaret etti, milli takım başantrenörü Anna Lukanova ve antrenör ile sporcularla tanıştı. O tanışmada Buz Pateni Federasyonu İl Temsilcisi olarak ben de vardım ve ziyaretten duyduğumuz memnuniyeti dile getirdim, hem Elvan’a dünya şampiyonasında hem de sürat patenine başlayan kızı Aysema’ya başarı dileğinde bulundum.



Daha önceki Erzurum kamplarından da tanıdığım Elvan, Dünya şampiyonasına günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor.  Milli takım antrenörü Sabri Kaya’nın nezaretinde çalışan Elvan, kendini son yıllarda tamamen uzun mesafe koşularına verdi ve artık maraton dışında koşmuyor. Yüksek irtifa kampının kendisini olumlu yönde etkilediğini söyleyen 1982 doğumlu ünlü atlet, son zamanlarda milli takım sporcularının da Erzurum’da kamp yapıyor olmalarını isabetli buluyor.  Akışkan Türkçesi ile Türkiye’de artık anlaşma zorluğu çekmeyen Elvan, sempatikliği ile de gittiği her yerde ilgi ile karşılaşıyor. Kendini artık bir Türk gibi hisseden ve Erzurum’u da yabancı görmeyen milli atlet, kaldığı Palan Otel’i de kendi evi gibi görüyor ve zaman zaman mutfağa inerek kendisi için özel yemek siparişi veriyor. Aynı sporcumuz daha sonra zaman zaman şehire iniyor, alışveriş yapıyor, özellikle de eski mahalleleri geziyor, tarihi mekanları ziyaret ederek bilgiler alıyor, tarih merakını gideriyor.

Ne diyelim.

Erzurum’un kızı olan Elvan’a zorlu Dünya Şampiyonası için başarılar diliyor, daha çok Türkiye’ye madalya kazandırmayı , istiklal marşı dinletmeyi istiyor ve bekliyoruz.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.