Kültür-Sanat Haber Girişi : 13 Ağustos 2012 14:30

Dünyaca ünlü hafızlar kent meydanı'nda

Dünyaca ünlü hafızlar kent meydanı'nda
Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için Yakutiye Belediyesi özel hazırlık yapıyor.
Erzurum Ajans-Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi için Yakutiye Belediyesi özel hazırlık yapıyor. Kadir gecesi için hazırlanan programda Erzurumlu, ama dünya çapında üne sahip İstanbul’un çeşitli cami ve Kuran Kurslarında görevli Kurra Hafızlar, Erzurum’a Kur’an ziyafeti verecekler. Belediye Başkanı Ali Korkut, “Erzurum halkını bu gecede Yakutiye Kent Meydanına davet ediyoruz. Güzel sesli hafızlarımızı kaçırmasınlar” dedi.
Yakutiye Belediyesi, Temaşa-i Ramazan etkinliklerini Kadir Gecesi özel programıyla taçlandırmaya hazırlanıyor. Kadir Gecesine özel olarak hazırlanan programda Erzurum doğumlu dünyaca ünlü 4 büyük hafız Kur’an ziyafeti çekecekler. Kurra Hafız Nevzat Dışbudak, kari İstanbul Eminönü Yeni Camii, Kurra Hafız Murat Akbulut, kari İstanbul Bahçelievler Kuran Kursu hocası, Kurra Hafız Mustafa Kızılcıoğlu, Kur’an-ı Kerim dünya birincisi kari ve Kurra Hafız Osman Aydın, kari ve duahan Eminönü yenicamii. Bu dört hafız yarın (bugün) Yakutiye Kent Meydanında okuyacaklar. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, tecvit ve kıraatlı hafızların dünyanın da önemli seslerinden olduğunu hatırlatarak Erzurum halkını bu kutlu gecede birlikte olmaya çağırdı.
Ali Korkut, “Ramazan etkinliklerimizi Kadir Gecesindeki programla taşlandıracağız. İnşallah bin aydan daha hayırlı bu gecede layıkıyla tamamlamayı Rabbim bize nasip eder. Bu güzel gecede, dünyaca ünlü sesleri dinlemek için herkesi meydana çağırıyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ali Yakup 01 Ocak 1970 02:00

    Şair ne güzel demiş; Bir elinde kadeh bir elinde Kur`an. Bir helaldir işimiz bir haram. Şu yarım yamalık dünyada, Ne tam kafiriz ne tam müslüman . Bizim eğlencelerimizde tam buluk anlayana ....