Bölge Haber Girişi : 17 Kasım 2009 00:43

EBK, bölgenin kurban kesimini yapacak!..

EBK, bölgenin kurban kesimini yapacak!..
Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası, Kurban Bayramı'nda Kızılay, Diyanet ve Türk Hava Kurumu (THK) adına bin 800 kurbanlık büyükbaş hayvanın vekalet yoluyla kesimini gerçekleştirecek.

Erzurum Ajans-EBK Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, Kurban Bayramı öncesinde besicilerle yaptıkları bağlantılar sonucu bin 800 büyükbaş hayvanın kesimi için sözleşme imzaladıklarını söyledi. Atasever, besicilerden kurbanlık olabilecek nitelikte hayvan alımı yaptıklarını kaydetti. 130-170 kilogram karkas ağırlığındaki büyükbaş hayvanları kurban olarak keseceklerini dile getiren Atasever, besicilere bu amaçla toplam 3 milyon 500 bin TL para dağıtacaklarını vurguladı.

 
Bayramın ilk 3 gününde bin 800 büyükbaş hayvan kesimi yapılacak olmasından dolayı, kuruma, 100 kadar fazladan kasap aldıklarını ifade eden Atasever, "EBK olarak Erzurum, Ağrı, Van, Diyarbakır ve Bingöl kombinalarında toplam 8 bin büyükbaş hayvanı kurban olarak keseceğiz. Erzurum olarak hedefimiz bin 800 büyükbaş hayvanı kesmek. Besicilerden ineğin kilosunu 11 TL, birinci sınıf tosunu ise 11 TL 750 Krş'den almaya başladık. Geçen yıl kurum olarak bin 600 büyükbaş kurbanlık kesmiştik, bu yıl da bin 800'e ulaştık. Ayrıca, geçen yıl kurbanlık çoktu, hisse azdı, bu yıl da hisse fazla, kurbanlık sayısı az." diye konuştu.

 

"KURBANLIK GEBE KESİMİ YAPILMAYACAK"

 

Kombina Müdürü İsmail Atasever, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda gebe hayvan kesimi yapmayacaklarını ifade etti. Atasever, satın aldıkları dişi büyükbaş hayvanların veteriner kontrolünden geçirildikten sonra kesime gönderileceğini kaydetti.

Gebe hayvan kesimi yapmayacaklarını anlatan Atasever, alınan hayvanlardan gebe olanların tespit edilmesi halinde bunların iade edileceğini vurguladı. Atasever, "EBK olarak gebe hayvan kesimi yapmayacağız. Bu yönde Tarım Bakanlığı genelge yayınladı. Çünkü, her yıl çok sayıda gebe hayvanın kurban edilmesinden dolayı büyükbaş hayvan varlığımızın sayısı azalıyordu. Ayrıca, 2 yaşını doldurmamış inekleri de kurbanlık olarak kesmeyeceğiz." diye sözlerini tamamladı.(Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.