Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2010 12:20

Ebu İshak vakfından günlük 130 bin ekmek!

Ebu İshak vakfından günlük 130 bin ekmek!
Ebu İshak Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Resul Ergün, Erzurum'da ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan ekmek yardımlarını iki katına çıkardıklarını açıkladı.


Erzurum Ajans-Ebu İshak Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Resul Ergün, Erzurum’da ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan ekmek yardımlarını iki katına çıkardıklarını açıkladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, aldığı bir kararla illerdeki aşevlerini hizmet dışı bıraktığını hatırlatan Resul Ergün, “Vakıflar Genel Müdürlüğü, illerde yoksul ailelere sıcak yemek hizmeti sunan aşevlerini kapatarak, bu yardım kalemini kuru gıdaya dönüştürdü. Bu çerçevede Erzurum’da yaklaşık bin 200 kişiye sıcak yemek dağıtılıyordu. Aşevleri kapanınca, yoksul aileler bu kez ekmek için bizim kapımızı çalmaya başladılar. Biz de hemen bir yol haritası oluşturarak, daha çok yoksul aileye ekmek dağıtma kararı aldık. Aşevleri kapanmadan önce Erzurum’da günlük 70 bin ekmek dağıtıyorduk. Böyle bir ihtiyaç hasıl olunca, dağıtımız ekmek sayısını 130 bine çıkardık.” diye konuştu.  

GÜNDE 130 BİN EKMEK DAĞITIYORLAR

Ebu İshak Vakfı olarak, yoksul ailelere dağıtılan ekmekleri, Erzurum’da anlaşma yaptıkları ekmek fırınları aracılığıyla temin ettiklerine vurgu yapan Resul Ergün, dileyen ailelerin ekmeklerini vakıftan, kimi ailelerin de, anlaşma yapılan ekmek fırınlarından ihtiyaçlarını giderebildiklerini kaydetti. Günlük 130 bin ekmek dağıtıyor olmalarına rağmen, yoksul ailelerin ihtiyaçlarına tam olarak cevap veremediklerine işaret eden Ergün, “Erzurum’da öyle aileler var ki, bir tas sıcak çorba ve bir dilim ekmeğe muhtaç haldeler. Günlük 130 bin ekmek dağıtıyoruz, fakat tüm yoksul ailelerin ihtiyaçlarını giderebildiğimiz söylenemez. Vakfımızın mali imkanları şimdilik bu kadarına yetiyor.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin, 130 bin olan ekmek sayısını, 200 binlere çıkarmak olduğuna dikkati çeken Ebu İshak Vakfı Müdürü Resul Ergün, bunun için de, hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Ergün, “Hayırsever vatandaşlarımızın vakfımıza bulundukları katkılar arttıkça, yoksul ailelere ulaştırdığımız ekmek sayısı da artacak.” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.