Bölge Haber Girişi : 20 Temmuz 2011 14:22

Edremit'te örnek kardeşlik!..

Edremit'te örnek kardeşlik!..
Kardeş Okul Projesi kapsamında Mardin'den Edremit'e gelen iki okul öğrencileri ilçeye hayran kaldılar.

Erzurum Ajans-‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Mardin’den Edremit’e gelen iki okul öğrencileri ilçeye hayran kaldılar.

Mardin il merkezi ve Kızıltepe ilçesinden gelen öğrenci ve öğretmenler buradaki kardeş okulları olan Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu öğretmenleri ve bu okulda okuyan öğrencilerin evlerinde misafir oldular.

4 gün ilçede kalacak olan öğretmen ve öğrencilere Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Şıp Dede Tesisleri’nde bu sabah kahvaltı verdi. Özel, Mardinli konukları ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti.

Öğrenciler bu kapsamda dün Çanakkale’ye giderek Çanakkale şehitliklerini ziyaret ederken bölgenin tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı da buldular.

Edremit Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Kardeş Okul Projesi” kapsamında Edremitli öğrenciler daha önce ilk ziyaretlerini Mardin ve Kızıltepe ilçelerine yapmışlardı.

Bu kapsamda Kızıltepe ve Mardin’de bulunan Gazipaşa ile Cumhuriyet İlköğretim Okulları öğretmen ve öğrencileri Edremit’e iadeyi ziyarette bulundular. Edremit’e gelen 19 öğrenci ve 9 öğretmenden oluşan 28 kişilik kafile ilk olarak Edremit Kaymakamı Osman Tunç ve Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’ı ziyaret ettiler. Mardinli öğrencilere ziyaretlerinde Zeytinli Naim Süleymanoğlu öğretmen ve öğrencileri de eşlik ediyor.

Kaymakam Osman Tunç, öğrencileri kabulü sırasında yaptığı konuşmada, farklı kültürler arasındaki yakınlaşmanın bir çok engeli aşacağını bildirdi.

Kızıltepe’den Edremit’e geçen yıl atanan Kaymakam Tunç, “Kızıltepe de iki güzel sene geçirdim. Ben Kızıltepe insanının ne kadar misafirperver, ne kadar cana yakın olduğunu biliyorum. Ağrı Patnos’ta da çalıştım, Erzurum Karayazı’da da çalıştım. Doğulu insanın ne kadar misafirperver olduğunu biz yaşayarak gördük. Bunu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de görsün istedik. Oradan buraya çocukların gelmesini, buraları görmesini, ne kadar çok ortak yanımızın olduğunu yaşayarak görmesini arzu ettik. Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Büyük yanlış anlamalar var. Bu yanlış anlamaların tanışarak ortadan kaldırılacağına inanıyorum. Kardeş okul için üç okulumuz öncülük yaptı, bunlardan biri Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu. Edremit’teki her okulun Doğu ve Güneydoğu’dan bir kardeş okulunun olmasını arzu ediyorum. Şiddetin üzerine, nefretin üzerine, yanlış anlamaların üzerine sevgiyle giderek bunun üstesinden geleceğiz. Şiddet yangının üzerine sevgi dolu bir kova su dökeceğiz. Bu yangını söndüreceğiz. Hedefimiz bu. Güneydoğu ve Doğu’daki çocukların elinde Molotof ve taş olmamalı, o çocukların elinde kalem olmalı, kitap olmalı, çiçek olmalı, bilgisayar olmalı. O çocukla taşı ve Molotof’u bir arada düşünmek bile çok kötü” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.