Efsane Başkan Cemal Polat anlatıyor!...

"Ne zaman seyirci rakip takımı alkışladı, o zaman Erzurumspor bitti!"

3 sezon mücadele ettiği 1.ligden düşmesinin ardından kötü günler yaşayan ve en sonunda da kapanması ile onca yıllık profesyonel hayatına son verilen Erzurumspor, bugün olmuş konuşulmaya devam ediliyor! Ne oldu, neden oldu sorularının sıkça sorulduğu mavi-beyazlı kulübün akibeti ile ilgili herkes konuştu ama asıl konuşması gereken adam belki de hiç konuşmadı. Belki de konuştu ama işimize gelmediği için , ne dediğini pek anlamadık! İşte dün akşam o adamla konuştum ve sizin adınıza ben sordum ona! "Ne oldu, neden oldu?"diye! Evet, Cemal Polat'tı o adam! Bir zamanların çok konuşulan efsane ismi, 'burnundan kıl aldırmayan', haklı haksız eleştirilerin o 'sıra dışı' kahramanı Cemal Polat!

***

Elbette ki bitmiş kapanmış bir mevzu ama acaba bu takımı tarihinde ilk defa 1.lige çıkartan ancak sadece 3 sezon o ligde tutabilen adama öncelikle sorum, "Ne zaman Erzurumspor düştü?" oldu! Cemal Polat'a göre, Erzurumspor 3.sezon iç sahada oynanan ve Erzurumspor'un 2-1 maplup olduğu Antalyaspor maçında düşmüştü! O maçı dün gibi dakika dakika hatırlayan Polat, kaybedilen bu maçta bizim seyircilerin konuk takımı alkışlaması ile düşme sürecine başladığına vurgu yaptı. Tam da parasal sıkıntı çekilen ve futbolculara ödemelerde problem yaşandığı bu dönemde alınan bu mağlubiyet ile üstelik seyircinin de konuk takımı alkışlamasıyla bugünlerin göründüğüne işaret eden Cemal Polat, "Aslında para bitti, Erzurumpor bitti!" dedi.

***

O günleri hem de yakından ve de 'dolu dolu' yaşayan biri olarak o Cemal Polat'a, "Öyle bitecek para mıydı o para!!" diye sorduğumda, ses tonu hafif şiddet içeriyordu! "Para para da ne kadar paramız vardı zannediyorsunuz? O ligde öyle mevcut paralar ile tutunmak kolay mıydı zannediyorsun! Sadece televizyon geliri ile ne kadar ayakta kalacaktın! Kaldı ki o dönem Marmara depreminin yaşandığı dönemdi. Bizde yaprak kıpırdamıyordu. Herkes oraya kanalize olmuştu. Kimse bir kuruş yardım yapmıyordu. Oyuncularımıza borcumuz olan parayı ödeyemediğimiz gibi daha kaliteli oyuncu da alamıyorduk. Kaldı ki biz sıkıntılardan kurtulmak için hatırlayın, Coşkun ve Muzaffer gibi en iyi oyuncularımızı da satmak zorunda kaldık" ifadesini kullandı! Aynı Cemal Polat, günümüzdeki gibi o dönem ekonomik zenginlik olmadığına da vurgu yaptı ve "Alemde bu dönem kulüp idare etmek varmış" demeye getirdi!

***

Konuşmasında zaman zaman gündeme getirdiğimiz 'efsane' ünvanlı oyuncular ile ilgili haberlerimize de ufak sitemlerde bulunan Cemal Polat, "Onlardan bahsedildiği bir ortamda adımdan hiç söz edilmemesi elbette ki beni yaralıyor. Biz de insasınız. Onca güzel şeyi yaşattığımız şehirde bizim itilmemiz, unutulmamız elbette ki beni yaralıyor" diye konuştu. Bu oyuncuların özellikle kulübün düşmesinde büyük rol oynadıklarını iddia ettikleri dönemin genel menejeri Süleyman Hurma ile ilgili iddialarına da katılmadığına dikkat çeken Polat, "O bu takımı düşürdü denilen Süleyman Hurma 6 yıldır Kayserispor'u niye düşürmüyor? Aslında sorun Hurma değildi, bu oyuncuların içinde yeralmadığı oluşuma karşı çıkmalarıydı sorun!" değerlendirmesini yaptı. Polat, takımın küme düşüşünde Hurma'nın rolü olmadığını belirtti, başka nedenlerin etkili olduğuna işaret etti!

***

Bana verdiği bir röportajında Erzurumspor'u 1.lige çıkartan takımnı teknik direktörü Sadi Tekelioğlu'nu kendisine önerdiğini iddi eden Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman'a da eleştiri getiren Polat, 'Daha Ömer bey ortada yokken biz Sadi hocayı tanır, konuşurduk. Erzurumpsor'a ve bana Sadi hocayı önerdiğini duyduğumda çok şaşırdım. Bunu neden böyle açıklamış, doğrusu çok da şaşırdım!" dedi. Daha önceki yazılarımdan birinde rahmetli Ethem Seven ile ilgili bir bahise de değinen Ceml Polat, "Ethem Seven, Selami Özdemir'in delege seçildiği kongrede divan başkanlığı yapmamıştı. Tarihte bir yanılgı oldu. Rahmetli Ethem Seven bir önceki genel kurulda divan başkanlığı yapmıştı ve o kongrede de ben delege seçilmiştim. Gerek Ethem Seven ve gerekse Hamza Cimilli'nin delege seçilmesi isteniyordu ama buna da ben karşı çıktım. Erzurumspor'un ali menfaatleri için kongrede üyelerden sadece başkanlığı değil, delegeliği de talep etmiştim!" diye konuştu ve bunu benden tashih etmemi istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.