Erzurum Haber Girişi : 11 Mart 2018 14:30

Ehram çok yakıştı...

Ehram çok yakıştı...
Azerbaycan’ın Kuruluşu, Erzurum’un Kurtuluşu’nun 100 yıl etkinliklerine katılmak için Erzurum’da bulunan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti.
Erzurumajans-Azerbaycan’ın Kuruluşu, Erzurum’un Kurtuluşu’nun 100 yıl etkinliklerine katılmak için Erzurum’da bulunan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti.



Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Paşayeva, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Tek millet iki devlet olarak dil ve kültür konusunda ortak çalışma yapmaları gerektiğini belirten Paşayeva, dernek yönetimini çalışmalarından ötürü kutladı.



Türk Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Çiğdem Hopur tarafından kendisine Erzurum yöresel kıyafeti olan Ehram hediye edildi. Dernekte ehramı giyinen Paşeyava, “Çok emek verilen muhteşem bir giysi. Azerbaycan’da ehram yok. Aldığım en değerli hediyelerden biri. Emeği geçenlere teşekkür ederim”diye konuştu.



Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva’yı dernekte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Murat Ertaş ise, “İnşallah Türkiye ve Azerbaycan olarak ortak çalışmalara imza atacağız. Milletvekiline derneğimizin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktardık. Ayrıca Ganire Paşayeva artık Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi üyesidir” şeklinde konuştu.







Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.