Bölge Haber Girişi : 19 Ekim 2010 13:13

Ekmek taknelerinden ölüme uzandılar!..

Ekmek taknelerinden ölüme uzandılar!..
Erzurum'da Yakutiye Belediyesi hizmet binasında özel bir firma tarafından yapılan restorasyonda çalışan bir grup işçi, maaşlarını alamadıkları için intihar etmek istedi.

Erzurum Ajans-Erzurum'da Yakutiye Belediyesi hizmet binasında özel bir firma tarafından yapılan restorasyonda çalışan bir grup işçi, maaşlarını alamadıkları için intihar etmek istedi. Restorasyon için kurulan iskeleden aşağıya atlayacaklarını söyleyen işçiler, yaklaşık 20 dakikalık ikna çabalarının ardından aşığa indiler.

1924 yılında Hükümet Konağı karşısına adliye binası olarak yaptırılan, 1960'lı yılların sonunda dış cephesi sıvanan taş binanın eski görünümüne kavuşması için başlatılan restorasyonda çalışan bir grup işçi, bir aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek inşaat için kurulan iskelede intihar girişiminde bulundu. Üç katlı iskelenin en üst katına çıkan işçiler, maaşlarının verilmemesi halinde aşağıya atlayacaklarını söyleyerek müteahhidin belediye binası önüne gelmesini istediler.

Polis hizmet binası çevresinde güvenlik önlemi alırken, vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen ambulans ve itfaiye aracı, olası intihara karşı tedbir aldı. Belediye personeli tarafından ikna edilen inşaat işçileri, aşağıya indikten sonra ifadeleri alınmak üzere Gürcükapı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.